Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sorunlu gebelik

Değerli Hocam sorumu yanıtlarsanız çok memnun olurum.32 yaşındayım.11 yıllık evliyim.Cocuğum yok.Gebeliklerim oldu fakat kayıplar yaşadım.Dış gebelik de geçirdim.Bu ay adetimden 10 gün kadar önce betahcg testi yaptirdim.20,63 çıktı..İki gün sonra 19,89..Üç gün sonra 10,43 çıktı.Bir hafta sonra adet oldum.Adetimin 3.günü yani bugün tekrar kan verdim.Betahcg 14,63 çıktı.Bu değerleri yorumlayabilirmisiniz.Değer neden artmış olabilir.Kimyasal yada dış gebelik hangisi düşünülür? Bu rakamlarla dış gebelik olurmu?

6 Eylül 2017 22:26
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

Tekrarlayan düsük

Hocam merhaba 1 yıl icinde bir kimyasal gebelik, 1 kez 6 haftslık düsük bir de kalp atısı alınamamasına baglı kürtaj yasadım. Genetik testlerimiz yapıldı temiz cıktı. Pıhtılasma vb bircok test yapıldı. Lupus antikoagülan testim 51 sn cıktı tekrar edilecek. Ancak esimin sperm testi istenmedi sadece genetik testi yapıldı yaptırmamıza gerek var mı acaba?

25 Ocak 2016 08:48
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

tekrarlayan gebelik kaybı

hocam 3 senelij evliyim. iki defa gebelik yaşadım. ikisnde de 6 haftalıkken kalp atımı durduğu için kürtaj ile gebeliği sonladırdık. 1 tane de kimyasal gebelik yaşadım. . tüp bebek yapalım dediler. 3 ay önce morfoloji %1 cıkmıştı. yeni testlimizin sonuçları aşağidadır. sizce ne yapmalıyım SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE) I.NORMALMORFOLOJİLİ SPERM YÜZDESİ : % 9 II.BAS ANOMALiSi : % 87 1.AkrozomalDefektler : % 6 2.Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk, uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 81 III.BOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALİSİ : % 2 IV.KUYRUK ANOMALISI : % 16 (Kuyruksuz, kuyruk açı, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi) V.SITOPLAZMIK CIKINTI : % 4 VI.NORMALBASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve KUYRUK ANOMALISI : % 4...

30 Aralık 2015 10:25
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube