Spor Hekimliği - Sorular ve Uzman cevapları
hocam merhaba ben 16 yasındayım boyum 1.73 kilom 77 civarı, kilomdan dolayı mutsuzum.Aslında azimli bir insanım istesem 1-haftada fazla kilolardan kurtulabilirim ama çevrem ani kilo kayıpları büyümeni engeller diyor.Ayrıca kas da çalışmak istiyorum mekik şınav koşu falan bunlarda buyumeni engeller diyolar ne yapacagımı bilemedim lütfen yardım edin.
21 Eylül 2014 14:26Doç. Dr. Oğuz Yüksel tarafından cevaplandı.
Hocam iyi günler ben amatör futbol liginde 16 yaşında futbol oynayan biriyim koşarken ters basmam sonucu oluşan menisküsteki hasardan dolayı çok şikayetçiyim buna illa ameliyat mı gerekli yoksa başka çareleride var mı ? MR da medial menisküs posterior hornunda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. Lateral menisküs anterior hornunda grade 3 dejenerasyon mevcut. PCL,medial ve kolleteral ligamanlar , kuadriseps tendon ve patellar tendon normaldir.
7 Eylül 2014 15:36Doç. Dr. Oğuz Yüksel tarafından cevaplandı.
Hocam Merhaba. Ben depresyona bağlı uyku Bozukluğu nedeniyle zyprexa 5 mg adlı ilaci kullanıyorum. Acaba bu ilacın body building , kas gelişimi ve hormonlar üzerinde olumsuz bir etkisi var mıdır? Teşekkür ederim
11 Haziran 2014 12:30Doç. Dr. Oğuz Yüksel tarafından cevaplandı.