Sorularda Ara

Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Sosyal fobi

Iyi günler Hocam.ben de sosyal fobi rahatsızlığı var.pskiyatri doktoru bu teşhisi koydu.sosyal bir ortama girdiğimde kafamda karincalanmalar oluyor.kendimi aşırı gergin ve heyecanlı hissediyorum sosyal ortamlarda.bu kafamda karıncalanma olmasının beyin sinir sağlıgi yönünden bir zararı olurmu?

25 Haziran 2021 11:50
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

Fobimidir?

Merhabalar.ben 23 yaşındayım. çocukluk çağımdan beri bende korkular var.Tuvalete gittiğimde tuvalet camından korkuyorum.tuvalet camına baktığımda bana ürkütücü geliyor ve aşırı korkuyorum ordan uzaklaşmak istiyorum gözümü kapatıyorum,aynı zamanda merdivenlerden inerken merdiven başına bakınca da korkuyorum,bodrum kattada korkuyorum.yani ben bazı cansız varlıklara cisimlere bakınca cam gibi,doğalgaz borusu gibi,bana ürperti geliyor.cansiz cisimlere bakamıyorum.cam korkum var cama bakınca korku geliyor.kacarak orayı terkediyorum.bu bir fobimidir,fobiyse hangi tür fobiye girer?

29 Mayıs 2020 12:56
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

İlaç Yutamamak

Küçük yaşlarımdan beri ilaç yutma sorunu yaşıyorum. Boğazıma takılacağı yada nefes boruma kaçacağı korkusuyla hap yutamıyorum. Ağzıma ilacı aldığımda yutkunamıyorum kilitleniyorum. Bunun sebebi olarak, çocukken izlediğim bir tv programında yemek borusu ve nefes borusunu tanıtan bir içerik izlemiştim, hangi durumda yiyecekler nefes borumuza kaçabilir şeklinde bir animasyon vardı bu içerikte. O görüntü hâlâ hafızamda. Bu konu ile ilgili yapılabilecek bir şey var mı, bu durumdan kurtulmak mümkün müdür..

27 Ocak 2020 20:39
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

Asosyallik mi acaba

Merhaba ben 19 yaşındayım.Üniversiteye başladım.İnsanlarla iletişim kurmakta zorlaniyorum yani insanlara güvenemiyorum.düşüncelerini bilemiyorum.bu yuzden de etrafinda öyle fazla insan bulunmaz ailem ve bir kaç arkadaşım lisede de oyleydi.iki arkadaşım vardı digerleriyle pek işim olmazdi.Evdrn disari fazla cikmsm keza yine yurttan dışarı okul haricinde de pek cikmam bir gün koridorda rehberlik öğretmeni geziyormus biz son sınıfsız son sınıflara bi goz gezdiriyor.Beni yanına çağırdı ve bana biraz direk sen asosyalsin biraz başkalarıylada konus dedi.Bende bu konuyu uzatmak istemedim evet hocam ben asosyalim dedim yanından ayrıldım.insanlari genel olarak samimi bulmuyorum.herkes kendi çıkarını düşünüyor.otobüse bindiğimde herkea baba bakiyomus...

8 Mart 2018 00:38
Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı Doktora Sor

Uzm. Psk. Ezgi Didem Ayaltı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube