Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Tuvalet alıskanlığı

Tuğçe Hocam merhaba, Oğlum 17 aylık, gün içinde bazen tuvaletini söylüyor fakat gece bezini ıslatıyor. Tuvalete alıştırmak için kaç yaş daha uygundur? Başlamalı mıyım acaba?

20 Şubat 2021 00:30
Uzm. Psk. Tuğçe Vural Doktora Sor

Uzm. Psk. Tuğçe Vural tarafından cevaplandı.

Tuvalet eğitimi

Hocam Merhaba, 4 yaşında bir oğlum var ve maalesef tuvalet eğitimimizi yapamıyoruz tuvaleti geldiğinde kakasını altına bez başlatarak ayakta zorlanarak yapmaya çalışıyor 2 veya 3 kez tuvaleti kullandık fakat devamlılığı yok, gece bezi bıraktık fakat o dada 2 saatte 1 kalkarak çişini yaptırıyoruz kalkamadığımız kimi zamanlarda yatağımız ıslak oluyor ne gibi bir yöntem izlememiz gerekiyor yardımcı olur musunuz?

12 Aralık 2020 15:36
Uzm. Psk. Derya Karakoyunlu Tekin Doktora Sor

Uzm. Psk. Derya Karakoyunlu Tekin tarafından cevaplandı.

davranis

merhaba benim oğlum yirmiyedi aylık ama henüz tuvalet eğitimine başlamadık çünkü iki üç defa oturagian götürdüm bezini çıkartıp artık burası senin tuvalet.burda yapabilirsin dedim ama yapmadı birde anlatmama rağmen yinede bezine yapıyor bana söylemiyor sabahları da uyanınca bezi bayağı dolu kalkıyor acaba daha hazır değilmi yoksa devammı etsem diğer sorumsa oğlum gece kalkıp yanıma uzanıyor beni pispisla diyor yoksa ağlıyor artık kendiliğinden uyuma yaşında degilmi ben pışpışlamadan nasil uyutabilirim birde yanıma uzandığı zaman pispisladiktan sonra uyuyor yatağı hemen benim yatağımin yanında yerine yatırıyorum.sonra sabaha kadar böyle bir kaç defa devam ediyor çok yorucu oluyor neden yanıma gelip uyuma ihtiyacı hissediyor

14 Ekim 2019 23:32
Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ayşe Bedel Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ayşe Bedel tarafından cevaplandı.

Neden tekrer başa dönük

Merhaba!.2bucuk yaşında kızım var.tuvalet eğitimi biraz uzun sürdü 3 haftansonunda tuvaletini söylemeye başladı.herşey çok güzel gidiyordu rüzene koymuştuk fakat 2 -3haftadr başa döndük neden bilmiyorm herşey güzeldi.şimdi tekrar söylememeye başladı çişimi -kakamı yapıyorum diyo ve yapıyo altına yaparken söylüyo. Okadr konuşuyorm yine söylemiyo altına yapıyo neden böyle oldu bilmiyorm neyapmam lazm bilmiyorm sinirlerim çokbozuk duygusal olarakda çok üzgünüm çok yıprandım lütfen yol gösterirmisibiz.herşey yolunda giderken neden tekrar başa döndük???

18 Ocak 2018 21:09
Psk. Ezgi Albaş Doktora Sor

Psk. Ezgi Albaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube