Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

mizofoni için

hocam bende mizofoni varmış.bunun gibi hem işitsel hemde görsel benzer şeylerden irrite olma durumu var.acaba bunlar takıntı mı,takıntı ilaçlarıyla düzeliyor mu? başka çeşit ilaçlar mı kullanılıyor mizofoni için.çözümü var mı?

24 Kasım 2020 01:44
Doç. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş Doktora Sor

Doç. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş tarafından cevaplandı.

saç dökülmesi

Hocam merhaba selectradan dolayı başıma gelen saç dökülmesi farklı bir ilaca geçince veya dozu azaltılınca düzelir mi?Ekstra biotin çinko takviyesi almam gerekli olur mu? Birde daha önce hastalarınızda böyle bir duruma rastladınız mı acaba?

23 Kasım 2020 11:51
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu tarafından cevaplandı.

Hocam lütfen cevaplayınız..

Hocam merhabalar. Size bir sorum olacaktı. 20 yaşındayım. Ben de herhalde küçüklükten kalan bir köpek korkusu var. Bundan sebeptir ki sokağa çıkmaya korkuyorum. Hocam yeni bir işe girdim iş vardiyalı. Gece 3 te beni evime bırakacak servis fakat ben ne yapacağımı bilmiyorum. Evime yürüme mesafesi 2 dakika fakat korku peşimi bırakmıyor. Bunun için sadece o anı kurtacak veya başka türlü ilaç var mıdır? Bunun tedavisi veya tanısı var mıdır hocam. Sağolun.. söylediğiniz şeyleri doktoruma danışarak uygulayacağım..

23 Ekim 2020 10:26
Uzm. Dr. Fatih Baz Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatih Baz tarafından cevaplandı.

Hocam lütfen cevaplayınız..

Hocam merhabalar. Size bir sorum olacaktı. 20 yaşındayım. Ben de herhalde küçüklükten kalan bir köpek korkusu var. Bundan sebeptir ki sokağa çıkmaya korkuyorum. Hocam yeni bir işe girdim iş vardiyalı. Gece 3 te beni evime bırakacak servis fakat ben ne yapacağımı bilmiyorum. Evime yürüme mesafesi 2 dakika fakat korku peşimi bırakmıyor. Bunun için sadece o anı kurtacak veya başka türlü ilaç var mıdır? Bunun tedavisi veya tanısı var mıdır hocam. Sağolun..

23 Ekim 2020 10:01
Doç. Dr. Murat Erdem Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Erdem tarafından cevaplandı.

KENDİNİ ÇİRKİN GÖRMEK

Selamünaleyküm Hocam. Ben kendimi aşırı çirkin görüyorum. Kendimi aşırı derece değersiz görüyorum. Eskisi gibi mutlu değilim. Bunun tedavisi var mı yoksa bunu ömür boyu çekecek miyim?

28 Temmuz 2020 17:36
Doç. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş Doktora Sor

Doç. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş tarafından cevaplandı.

Bilgi Alabilirmiyim

11.sınıfın ortalarında sürekli garip kabuslar görmeyle başladı Ama böyle hep aynı Kabus sonra Evin içinden deri kaşıma sesi geliyor rüyayı da en az 28-30 kez görmüşümdür Ve rüya bir süre sonra başka bir şekle büründü Yine bir şey geliyor yanıma ama bu sefer bir kadın sesi var Ve bana her yaklaştığında içimde tarifsiz Bir ürperti oluşuyor Dua okuyorum benimle dalga geçiyor Rüya bitiyor ve bunları yaşarken yataktan aşağı düşme hissi oluyordu Hepsi geçti uzun müddettir görmüyorum lakin Bu seferde üstüme doğru koşan her şeyden korkmaya başladım Ve mesela telefonda kötü bir haber alıyım mesaj şeklinde ya da beni endişelendirecek bir şey de hemen vücudum zangır zangır titriyor Ayaklarımdan ellerimden kan çekiliyor çenem kitleniyor Soğuk soğuk ter...

10 Temmuz 2020 15:34
Uzm. Dr. Fatih Baz Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatih Baz tarafından cevaplandı.

Yılan Korkusu

20 yaşında olan oğlum yılan fobisi var. Oğlumun bu fobisinden kurtulabilmesi için nereden nasıl yardım alabileceğim hakkında yardımcı olursanız memnun olurum. iyi çalışmalar.

27 Haziran 2019 11:45
Doç. Dr. Levent Atik Doktora Sor

Doç. Dr. Levent Atik tarafından cevaplandı.

Utangaçlık

Hocam merhaba. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Sorunum ise aşırı utangaçlık ve çekingenlik. Akrabalarımın veya yakın arkadaşlarımın yanında bile utanıyorum çekiniyorum. Hatta bana soru sorulmadan konuşmuyorum bile. Bu durumdan çok şikayetçiyim. 1-2 kez psikiyatri doktoruna çıktım ilaç kullandım fakat hiçbir fayda olmadı. Hocam artık kurtulmak istiyorum utangaçlıktan ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor

10 Haziran 2019 14:14
Uzm. Dr. Ayça Can Uz Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayça Can Uz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube