Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

(ben)im var iki tane doğuştan

Merhaba iki tane doğuştan ben var ve üzeri tüyleniyor roaccutane tedavisi gördüm şimdi benimin üzeri sivilce oldu sertleşti doktor alalım diyor ama çok tereddüt içindeyim kötü hastalık olurmuş çoğalırmış gibi kafam karıştı lütfen küçük de olsa bilgi verir misiniz?

20 Haziran 2014 15:30
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

Tendon kesisi

Hocam sol el bileğimin üstü kesilmişti. Yüzük ve serçe parmağımı tam yukarı kaldıramıyordum emg testi çektirdim temiz çıktı sinirlerde bir problem yok. Tendonlarda kesik yada zedelenme varmış. Elim 5-6 ay önce kesilmişti ameliyat olsam elim tamamen düzelirmi? Yoksa kalıcı bi hasar olurmu? Sinirlerde hiçbir problem yok ama tam anlamıyla 2 parmağımı yukarı kaldıramıyorum. Cevabınız için şimdiden teşşekkürler

30 Mayıs 2014 04:04
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

tendon yaralanmasi

Hocam merhaba hocam ben on gün önce ser ce parmagimin üst taraf ini kestirim hemen ameliyat edildim fakat ameliyat im iyi mi kotumu geçti bilmiyorum yani EL PARMAK DUZEYİNDE KAS VE TENDON YARALANMASI VARMİS.yarim atel uygulandi.ve daha sonrada yaylı medikal urun takılacak hocam benim morelm çok bozuk sakat kalma ihtimslim olur diye çünkü ben bir işçi olarak calisiyorum elim parmaklarim çok önemli kesik zaten 3 cm kadar ne kadar zamanda iyileşir hocam simdilik bir ay rapor var. Raporum uzatilirmi.hocam tam iyileşme ve calismaya ne zaman baslarim.ne yapmalyim cevabinizi bekliyorum. Saygilar basarilar dilerim.

27 Mayıs 2014 13:55
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

iyontoforez

merhaba hocam öncelikle iyi günler. hocam size bir sorum olacaktı. hocam bn kendimi bildim bileli ellerim terliyor ve çok ağır da değil orta şiddetli diyelim bunu için bazı çözüm yolları denedim ama hiç birisi pek kesin sonuç vermedi. ve şimdi iyontoforez cihazı deniyorum ve nasıl kullanacağım konusunda yeteri bilgiye sahip değilim.bn bu cihazı yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum ama ne gariptir ki bndeki terleme daha da arttı. hocam bunun nedeni ne ve bn bu tedaviyi uygulamaya devam etmelimiyim.veya ne kadar ara vermeliyim.

24 Mayıs 2014 23:45
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

El kesiği

Öncelikle iyi günler; 9 Aralık 2013'te Sol elimin bilek kısmı kesildi elime 9 dikiş atıldı. 23 Aralık 2013'te dikişlerimi aldırdım.5 parmağımı yan yana getirip yukarı doğru kaldıramıyorum.Yüzük ve serçe parmağımı tam olarak havaya kaldıramıyorum %70 oranında kaldırıyorum gibi bişey. Diğer parmaklarımda sorun yok. Yaranın üstünü ve çevresine dokunduğumda hissedebiliyorum fakat hafif uyuşukluk var. Yara yeni olduğundan ilk başta düzelir diye sadece hareket ettiriyordum elimi ve parmaklarımı. Fakat 2 ay geçti düzelmesi gerekmez mi? Elim ömür boyu böyle mi kalıcak? Fizik tedavimi görücem? Yoksa ameliyat mı olucam? Cevabınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

18 Şubat 2014 01:54
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube