Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Dizimdeki sıkıntı

Merhaba hocam ben yaklaşık 1.5 yıl önce sol dizimde zorlamaya dayalı çatlak olduğu ve menisküs yırtılması olduğu söylendi. Bu yıl zarfında cokta olmasa dikkat ettim ama şu an yine yürüyüş yapmaya basladım dizimde yine bir ağrı başladı sizce yürüyüsü bırakmalımıyım ne yapmam gerekiyor ? teşekkürler.

28 Haziran 2020 16:49
Doç. Dr. Kaan Irgıt Doktora Sor

Doç. Dr. Kaan Irgıt tarafından cevaplandı.

Mr sonuçları.. Lütfen yardım edin hocam...

Hocam merhaba mr sonuçların çıkmış fakat, malum salgın olduğu için hastaneye gitmedim. Mr raporunda normal olanları yazmadım. Normalin dışında anladığım aşağıdaki yazılanlar mevcut. Şikayetlerim: Koşarken bir anda ağrı başlıyor dizin dış yanında. Birkaç gün içinde geçiyor. Normal ani koşmalarda ağrı olmuyor. Tempo koşuya başlayınca *** *** ** metre sonra başlıyor yine. Spor mülakatlarına hazırlanıyordum. Askeri eğitim nasip olursa, sorun olur mu sizce. Malum ağır eğitimler. Hocam cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim lütfen yardımcı olur musunuz... Medial menisküs posterior hornda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. Eklem aralığında minimal sıvı artışı mevcuttur.

9 Mayıs 2020 01:05
Doç. Dr. Kaan Irgıt Doktora Sor

Doç. Dr. Kaan Irgıt tarafından cevaplandı.

Menisküs yırtığı

Hocam merhaba 18 yaşında kız çocuğuyum yaklaşık 4 yıl önce menisküs ameliyatı oldum yırtığı diktiler sporla ilgilenen biraz da hiperaktif biriyim fazla zaman geçmeden yine zorlamamla menisküs yırtıldı o günden bu yana herhangi bir müdahale yapılmadı Ayrıca ileriye yönelik de mesleğimi spor alanında seçmek istiyorum o yüzden şimdiden zaman zaman katıldığım spor aktiviteleri yanı sıra koştuğum yarışmalar falan oluyor bunların dizime bir zararı varmıdır veya bacak kaslarımı güçlendirecek egzersizler yaparak koşsam yinede aynı derecede mi zorlamış olurum bacağımı az da olsa hafifler mi şimdiden teşekkür ederim

3 Mart 2019 23:27
Doç. Dr. Kaan Irgıt Doktora Sor

Doç. Dr. Kaan Irgıt tarafından cevaplandı.

Menisküs ve Ön Çapraz Bağ

Merhabalar Hocam, Sağ diz: Menisküs korpusundan arka boynuza doğru uzanan grade 2 dejenerasyon izlendi. Anterior çapraz bağ femur ve tibia yapışma yerinde milimetrik kemik doku hasar odakları izlendi. anterior çapraz bağda minimal parsiyel rüptür izlendi. Sol diz: Menisküs korpusundan arka boynuza doğru uzanan grade 2 dejenerasyon izlendi. Anterior çapraz bağda injury-strain bulguları izlendi. Diğer bulgular normal sağ dizde ağrı baskı olmadıkça yok, sol dizde ağrı olmuyor. Doktorum ameliyat gerekmiyor dedi bunun dışında bir bilgi vermedi, yırtık,zedelenme tamiri ameliyatsız mümkün olur mu ve ne yapmam gerekiyor cevaplarsanız çok memnun olurum.

3 Kasım 2017 01:30
Doç. Dr. Kaan Irgıt Doktora Sor

Doç. Dr. Kaan Irgıt tarafından cevaplandı.

ankarada yapmış olduğunuz ameliyat

hocam ankarada size menüsküs yırtığından ameliyat olmuştum çok şükür o günden bugüne hiç bir sıkıntı yaşamadım allah razı olsun çok teşekkür ederim.asıl sıkıntı eşimindede menüsküs yırtığı olduğunu öğrendik fakat bu ameliyattan çok korkuyor biz istanbula gelsek bize yardımcı olma şansınız varmı şimdiden çok teşekkür ederim halil yüksel

12 Nisan 2017 13:53
Doç. Dr. Kaan Irgıt Doktora Sor

Doç. Dr. Kaan Irgıt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube