Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ameliyat sonrası Dizde ödem ve kireçlenme.

Merhabalar. 3 ay önce ön çağraz bağ ameliyatı oldum menisküs yırtığımda var dı.Doktor yortık çok küçük olduğu için kendi iyileşme ihtimali var dedi dikmedi.Şu anda dizimde ödem var ve yürürken dizimden katır kutur ses geliyor nedeni nedir?

24 Ekim 2019 12:22
Prof. Dr. Ali Alp Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Alp Doğan tarafından cevaplandı.

sol diz mr sonucum lütfen yorumlarmısınız

mr sonucumu yorumlarmısınız lütfen. femur lateral kondil anteriorunda post travmatik medüller kemik iliği ödemi alanı acl de parsiyel yırtık medial menisküs posterior hornlarda grade II dejenerasyon mcl de grade I sprain diz eklem aralığı ve suprapateller bursada içerisinde sıvı atışı diz eklemi medialinde medial patella femoral ligament komşuluğunda yumuşak doku ödemi izlenmiş olup medial patella femoral ligamentin bu düzeyinde ondülasyon ve sinyal artışları kuadriseps tendonunu oluşturan vastus medialis kası distal kesiminde kontüzyonel sinyal değişiklikleri ve kas fassiası boyunca uzanan post tavmatik sıvı sinyalleri.

13 Kasım 2017 11:16
Prof. Dr. Ali Alp Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Alp Doğan tarafından cevaplandı.

Menisküs, ÖÇB ameliyatım sonrası

Merhabalar. Bundan tam 34 gün önce menisküs,ön çapraz bağ ameliyatını ikisini bir oldum.Aynı zamanda kıkırdaklarımın da zedeli olduğu MR cihazında gözükmüştü. Üzerinden 34 gün geçti yapmam gereken egzersizleri sürekli yapıyorum ama sol dizimin sol tarafı sürekli ağrı yapıyor. Günde 3-4 kez buz tedavisi uyguluyorum. Ama bu ağrı sol dizim sol tarafındaki ağrı ameliyat oldu olalı var. Bunun neden ağrıdığını bilmiyorum. Ameliyat sonrası kıkırdaklarım da zedeli olduğu için ağrıların azalmasının biraz uzun süreceği söylenmişti. Sizce ters bir şey var mıdır? ÖÇB bölgesinde ağrı yok oradan şikayetçi değilim. Ama sol dizimin sol bölgesi ağrıyor yürümekte zorlandırıyor.Ayrıca koltuk değneklerini tamamen yenice bıraktım.Ne yapmalıyım? Sizce olumsuz bi...

27 Eylül 2017 16:48
Prof. Dr. Ali Alp Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Alp Doğan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube