Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Ön çapraz bağ ve iç yan bağ zedelenmesi

Merhaba.6 hafta önce sol dizim burkuldu.Üzerine basamadım ve boşa çıkma hissi oldu.MR da: Sol diz eklem sıvısı artmıştır.Prepatellar bursada ödem mevcuttur.Yüzeyel ve derin infrapatellar bursa normaldir. İnfrapatellar yağ yastıkçığında ödem mevcutturSuprapatellar yağ yastıkçığı normaldir. Medial plika ve plika çevresi yumuşak dokular normaldir.Sol diz eklemi çevresi subkutan doku normaldir.Tibia platosu posteriorunda fokal ödematöz sinyal kayıtları izlenmiştir;korteks bütünlüğü korunmuştur.Femur lateral kondil inferior artiküler yüzünde impaksiyona sekonder fokal ödematöz sinyal kayıtları ve mikrotrabeküler düzensizlik izlenmektedir.Ön çapraz bağda intrensek rüptür izlenmekle birlikte bütünlük ve gerginliği korunmuştur.Arka çapraz bağ patel...

6 Eylül 2021 16:48
Op. Dr. Bülent İnce Doktora Sor

Op. Dr. Bülent İnce tarafından cevaplandı.

Ön çapraz bag

Merhabalar hocam ben 15ay önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum ve gayet de güzel geçti aktif spora başladım yalnız 1 hafta önce dizime tekrardan darbe aldım iki gün falan yürümekte zorlandım. Biraz şişlik vardı buz tedavisi ve kremler sürerek ağrı geçti ne yazık ki ben öyle sanmışım. Tekrardan müsabakaya çıkınca ani bir depar attım ve dizim tekrar ağrımaya başladı. Dr gittim röntgen çekti tekrar kopma falan yok zorlamişsin 3 hafta dinlen dedi. Yalnız ben korkuyorum acaba tekrardan kopmuş olabilirmi ?

19 Aralık 2017 00:49
Op. Dr. Bülent İnce Doktora Sor

Op. Dr. Bülent İnce tarafından cevaplandı.

Ameliyay sonrası morluk ve şişme

Yaklaşık 1 hafta önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Evde idmanları, pansumanı iğneleri yapıyorum. İlaçlarımı düznli kullanıyorum. Dizime buz uyguluyorum.36 Yaşındayım. Ameliyat olan dizimin 10 santim altında hissizlik ve ufak morarmalar oldu. Ayrıca ayak bileğimde aşırı olmasa da şişme oldu. Bu durum normal mi? şimdiden çok teşekkür ederim.

28 Kasım 2017 02:42
Op. Dr. Bülent İnce Doktora Sor

Op. Dr. Bülent İnce tarafından cevaplandı.

Menisküs Yırtığı Mr

Merhaba, benim sağ diz mr ‘ mı yorumlar mısınız ? Sonuç: Lateral fasette ağır patellar kondromalazi, medial menisküste mediale ekstrüzyon ve gövde - posterior hornu ilgilendiren alt yüzle ilişkili kompleks rüptür, suprapatellar ve pes anserin bursalarda hafif bursit, medial tibiofemoral komportmanda ılımlı dejenerasyon bulguları. Teşekkürler..

27 Kasım 2017 22:04
Op. Dr. Bülent İnce Doktora Sor

Op. Dr. Bülent İnce tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube