Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 60 soru cevaplandı.

INVISALIGN

İyi günler hocam, benim alt cenem biraz önde üst cenemde biraz sağda ortodonti uzmanına göründüğümde ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ben ameliyat olmak istiyorum ama ondan önce tel takmak istemiyorum yani ameliyatan önceki ortodonti tedavimi tek yerine şeffaf plaklarla yapmak istiyorum bu mümkünmüdür. Mümkünse siz yapıyormusunuz ,siz yapmıyorsanız yapan varmı nereye baş vurmalıyım teşekkür ederim.

24 Eylül 2021 21:04
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

Çene Problemi

Merhaba. 26 yaşındayım üst dişlerim normele göre biraz ileride ve alt çenem geride. Ameliyat olmak istemiyorum. İnvasilgn tedavisiyle sonuç almam mümkün mü ? Cevaplarsanız çok sevinirim.

16 Haziran 2021 04:17
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

Derin kapanış

Derin örtülü kapanış çene ucu implant ameliyatı olmaya engelmidir ağız kapanışı normal olmak zorunda yazıyor her yerde

30 Mayıs 2021 03:43
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

Alt Çene geriliği

Merhaba ben 18 yaşındayım çenemde alt çene geriliği var diş teli ile düzelir mi ameliyat olmak istemiyorum

2 Nisan 2021 20:45
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

20 lik dış

Hocam 1 hafta önce yarısi gömülü 20 lik disim çene ve boyun ve boğazımda dahil aşırı apse yaptı ağrı başladığı günden beri çenemi acamaz oldum 5, gün 1000 Antibiyotik kullandım sonra 2 günde 3000 mg antibiyotik kullandım çözüm olmadı ..KBB bogaza geldim dranej yapıldı (absenin derine indiği söylendi)3.bugün ve çenemi hala açamıyorum boğazım rahatlasasada çenemin altında duruyor abse çenem neden açılmıyor olabilir hocam ?bir terslik var mı sizce ?

5 Mart 2021 21:51
Uzm. Dr. Dt. Murat Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Murat Selek tarafından cevaplandı.

Çene kayması

Merhaba hocam Hocam benim çene kaymasi var ciddi anlamda beni cok rahatsiz ediyor hem psikolojik hemde fiziksel olarak. Bunun tedavisi nedir nasil olur veya ameliyat şartmıdır Geri donus yaparsanin cok iyi olur Tesekkur ederim🙏

22 Şubat 2021 16:33
Uzm. Dt. Selin Öğreten Tunçay Doktora Sor

Uzm. Dt. Selin Öğreten Tunçay tarafından cevaplandı.

Çene bozukluğu

Merhaba kızım 3,5 yaşında alt çenesi üstüne oranla daha önce olduğunu farkettik yaşı ilerledikçe düzelir diye bekledik ama daha da öne gelmeye başladı nasıl bir uygulama yapılabilir yada yapicak uygulama sonrasında düzelme olur mu acaba?

22 Kasım 2020 20:13
Uzm. Dr. Dt. Seval Yenigün Karabulut Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Seval Yenigün Karabulut tarafından cevaplandı.

Ortodonti tedavisi

Merhabalar daha önce ortodonti Dr gitmiştim ve bana çene darligim olduğunu çene darligimin cerrahi olarak düzeltilip öyle tel takabilecegimi söyledi kendisinin bunu yapamayacagini söyledi siz yapabilirsiniz acaba ona göre bafrada geleceğim de muayene ye

14 Kasım 2020 00:54
Uzm. Dt. Samet Çelik Doktora Sor

Uzm. Dt. Samet Çelik tarafından cevaplandı.

Alt çene önde

Merhaba büyük korkularla daha önce bi kaç kere gidip korkup yaptırmamakla birlikte alt çenem önde üst çeneme göre daha önce gittiğimde ameliyat dediler artık nefes alısımı da etkilediği ve estetik olarak kötü olduğu için yaptırmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

3 Ağustos 2020 22:53
Uzm. Dt. Fırat Koç Doktora Sor

Uzm. Dt. Fırat Koç tarafından cevaplandı.

Çene kayması

Hocam merhabalar Bende çene kayması var doğuştan değil sonradan oldu ağzımı tam açınca kayıyor bir de kütürtü geliyor Osmaniye merkez de yaşıyorum 18 yaşındayım acaba ne zaman hasta kabul ediyorsunuz randevu alacaktım da.

26 Mayıs 2020 03:07
Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu tarafından cevaplandı.

Çene Kası Problemi

Hocam çene Problemi yaşayan Kırıkkale de bir arkadaşım var ve size şu mesajı iletiyor. merhaba, 1 yıldır sağ tarafımda çene kilitlenmesi problemim var ve yine aynı bölgede 2 diş çektirdim hala yerine diş yapılmadı çiğneme kasım eridi bayağı çöktü bu tekrar gelişir mi yemek yemedim uzun süre yoksa başka bir rahatsızlık olabilir mi?

11 Mayıs 2020 21:39
Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu tarafından cevaplandı.

Çene Problemi (Çene Kayması)

Hocam Merhabalar Ben 18 yaşındayım Osmaniye de yaşıyorum. Ben 2-3 yıl önce stresten dolayı çenemi kütletirdim.Hatta bazen zorlayarak neden böyle bir şey yaptığımı anlamıyordum.Ama rahatlıyordum.İlk zamanlar (2-3 yıl önce) çenemde şiddetli ağrı olmuştu.Şimdi çenemi her açıp kapağımda kütürdüyor. Dışarıdan bakınca bir sorun yok bir problem yok gibi ama ağzımı tam açtığımda hafif sola kayıyor.Ayrıca üst diş çizgimle alt dış çizgim eşit değil. İnternetten araştırdığım kadarıyla çene kayması olmuş.Kaç zaman geçti düzelmedi.Hocam benim psikolojimi bozdu bu durum.Kaç senedir sürekli kafama takıyorum.Bunun bir çözümü var mıdır? Düzelir mi ? Çene ameliyatı yapıyor musunuz ? Muayenehanenize gelmek istiyorum ücreti ne kadar acaba. Ameliyat ücreti ne k...

28 Nisan 2020 16:50
Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Topçuoğlu tarafından cevaplandı.

çene ses düzeltilmesi

merhabalar,çenemde klik klik ses geliyor.özeiikle yemek yerken sıkıtı cekiyorum.yeni bir aydır bu sorunum var. .bunun düzeltilmesi ,tedavisi mümkün mü?

21 Şubat 2020 20:17
Uzm. Dt. Selin Öğreten Tunçay Doktora Sor

Uzm. Dt. Selin Öğreten Tunçay tarafından cevaplandı.

Cene yapisi

Hocam merhaba benim sag ve sol cene yapim farkli bikac doktora gittim plastik cerrahi kismina sol cenenin kucukken dusme sebebiyle tam olarak gelişememiş dendi sag ceneyi sola gore traslamak istediler ben vazgectim. Suan bu durumdan cok rahatsiz oluyorum cunku asiri derecede belli oluyor. Calisiyorum tedavi ettirmek istesem is hayatimi etkilermi birde siz bu tür vakalarla ilgileniyormusunuz yada yine plastik cerrahiylemi gorusmem gerek yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler.

5 Şubat 2020 11:59
Uzm. Dr. Dt. Serdar Sezen Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serdar Sezen tarafından cevaplandı.

Muayene ücreti

Hocam benimde üst çenem geride alt dişlerimde oldukça ayrık bir vaziyette tel taktırmam gerektiği söylendi muayenenenizin ücreti nedir

5 Aralık 2019 19:21
Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz Doktora Sor

Uzm. Dt. İsmihan Kayhan Çilesiz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube