Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

omuz boyun ve baş ağrısı

Merhaba Benim durumum biraz karışık ki karışmasına doktorlar sebep oldular aslında hala kafamda soru işaretleri var.bunun içinde size sormak istedim.. 29 yaşındayım Birkaç aydır sol omuzumda önünde ve arkasında ayrıca boynumda ağrı var ve bu ağrılarım bitmek bilmeyen saçma sapan baş ağrısı yapıyor..sanki biraz spastik ağrı gibi gerçek bir baş ağrısı gibi değil..omuzumdan katır kutur ses çıkıyor.tam adını koyamadığım ağrının tam nerde olduğunu anlayamadığım bir ağrı,koltuk altı sınırıma uzanıyor ağrı ve sol kol dirsrk içine kadar uzanıyor..şişli etfale fizik tedaviye gittim.emar sonucu fıtık başlangıcı olduğu dikkat etmem gerektiğini söyleyip ağrı kesici ve kas gevşetici vermişti..bu ilaçların ağrım üzerinde hiç bir etki ve gerileme yapmadı....

22 Mart 2015 00:29
Prof. Dr. Mustafa Ertaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından cevaplandı.

Kol ve Bacaklardaki Atmalar

Merhaba Mustafa bey, Annemin yıllardır yaşadığı bir sorun var ve çaresini bulamıyoruz malesef. Annem uzandığında kol ve bacaklarında atmalar oluyor ve bu yüzden uyuyamıyor. Uyuyamadığı için de psikolojisi bozulmak üzere. Daha önce nöroloji, beyin cerrahi, dahiliye, fizik tedavi ve rematoloji doktorlarına gösterdik annemi. En son bir psikolog ile görüştü ancak o da bizi nörolojiye görünmemizi tavsiye ederek serex diye bir ilaç tedavisini önerdi. 4 gündür bu ilacı kullanıyor annem. İlk gün atmalar durdu ancak ağrısı vardı. Buna rağmen iyice uyuyabildi. Ancak 3.günden sonra tekrar atmalar devam etti. Şimdi de kaplıcalara götürmeyi düşünüyoruz ama doğru olur mu ? Ne yapalım ?

13 Temmuz 2014 13:32
Prof. Dr. Mustafa Ertaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından cevaplandı.

yardımmm

merhaba hocam, Huzursuz bacak sendromundan şüpheleniyor bende merak ettiğim bu ilaçlarla tamamen geçme ihtimali var mı?birde ben emg çektrdğimde bana fıtık var denildi huzursuz bacak emg de nasl belirli oluyor yardmcı olurmusunz?

26 Haziran 2014 21:24
Prof. Dr. Mustafa Ertaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından cevaplandı.

Bacaktaki his kaybı nasıl geçer?

Hocam merhaba, Bir ay önce L-5 den ameliyat oldum. Sağ bacağımda ve ayağımda his kaybı olduğu için şu anda yürürken topallıyorum. Bu his kaybı zamanla geçer mi? His kaybının yüzde olarak derecesi ölçülebilir mi? Ameliyatı eden doktor geçmeyebilir dedi. Başka bir doktor 6 ila bir yıl içinde geçer dedi. Geçmesi için ne yapabilirim? İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla,

25 Şubat 2014 21:16
Prof. Dr. Mustafa Ertaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından cevaplandı.

huzursuz bacak sendromu?

merhaba hocam 27 haftalık gebeyim son 3 aydır ayaklarım ve bacaklarımdan şikayetim vardı biraz araştırmayla bunun adının huzursuz bacak sendromu olduğunu öğrendim.gecelerimi kabusa çevirmiş durumda sabaha kadar uyuyamıyorum bir kızım var onunla pek ilgilenemiyorum bu durumdan dolayı ve üstelik gebeyim gündüzleri halsiz ve sırt ağrısı oluşuyor uyumadığım içi.ılık duş al yürüyüş yap masaj ya bunları denedim ama olmadı gebelikte ortaya cıktı daha önce yoktu.ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.

28 Aralık 2013 12:57
Prof. Dr. Mustafa Ertaş Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube