Algoloji (Noroloji) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 15 soru cevaplandı.

Başa ani giren şimşek

Merhaba hocam.. benim şikayetim Salı aksami başladı kafamın sağ arkasına birden bıçak saplanır gibi sancı tarzı batma geliyo saniyelik süruyo geri gidiyo gun icersinde ara ara oluyo bu hocam neden olur korkulacak bir şeymidir ?

5 Nisan 2019 11:44
Prof. Dr. Atilla İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

SOL AYAK İKİ PARMAĞIM

HOCAM MERHABA BENİM SOL AYAK BAŞPARMAĞIM VE ONUN YANINDAKİ PARMADIĞIMDA GÜN İÇERSİNDE ANİ OLARAK YANMA HİSSİ OLUYOR AMA DAYANILMAZ BİR ŞEKİLDE BELLİ BİR SÜRE SONRA GEÇİYOR BEYİN CERRAHİYE GİTTİM BEL FITIĞI ÇIKTI FAKAT YANMA YAPMAZ DEDİ BU DURUM NEYE BAĞLI OLABİLİR NE OLUR YARDIMCI OLUN

8 Temmuz 2015 15:28
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Yüzde Ağrı

Merhaba. Yaklaşık 2 aydır sol yanağıma(burnuma doğru, sinüsle diş köklerim arasında) dokununca bir ağrı duyuyorum ve bu bir süre devam ediyor.Ağrı hafifliyor ama hiç geçmiyor. İlk önce dişten kaynaklı olduğunu zannedip diş hekimime gittim;panaromik film çekildi ve doktorum dişten kaynaklanmadığını sinüslerimin sarkık olduğunu bir KBB uzmanınına görünmemi söyledi. KBB uzmanı da sinüs tomografisi istedi.Tomografi sonucunda da (sağa doğru) septum deviasyon çıktı.KBB uzmanı sinüs tabanında sıkıntı olmadığını, sinüslerimin doğuştan sarkık olduğunu yapılacak bir şey olmadığını söyledi.Sizce bir nöroloji uzmanına görünmem gerekir mi? Bu anlattığım nevralji olabilir mi?

14 Eylül 2014 13:58
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Ayak Yanması

18 yaşındayım. Ayaklarım o kadar çok yanıyor ki gece saat 3e 4e kadar çok uykum olduğu halde ayaklarımın sıcaklığından uyuyamıyorum. Bide yünlü şeyler, kazak, battaniye, halı vs.. Ayaklarım bu gibi şeylere deyince acıyor. Çorapsız dolaşamıyorum giydiğim çorapta yünsüz olacak sıcakladığımdan da çorapsız dolaşmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olun. Egzema, bacak ağırısı(romatizma) gibi rahatsızlıklarımda var. acaba ilgiisi olaibilir mi?

8 Eylül 2014 16:22
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

eli tam sıkamama

Hocam merhaba benim sırt ağrılarım ve boyun ağrılarım ve boynumda gerginlik var, boyun mr ımda hafif diskopati ve beyin mr ımda bişey olmadığı söylendi, daha sonra fibromiyalji olduğu söylendi şu anda ilaç kullanıyorum. Sağ kolumda ve sağ elimde ağrılar oluyor sağ yumruğumu sıkarken boynumun üst tarafında bir şeyler oluyor yumruğumu tam sıkamıyormuşum gibi geliyor bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten öyle mi bilemiyorum bunun bir testi var mıdır. Eğer gerçekten sıkamıyorsam neden olabilir şimdiden teşekkür ederim.

10 Ağustos 2014 14:09
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

yüzümün sol tarafında ağrı ve uyuşma

sn. hocam merhaba; 4 yıldır yüzümün sol tarafında ağrı, uyuşma, elektriklenme, karıncalanma gibi çeşitli şikayetlerim var. ilk başlarda sadece ağrı ve elektriklenme vardı. daha sonraları uyuşma da eklendi ve çok şiddetli hale geliyor. çeşitli hastanelere ve doktorlara gittim,8 kez mr çekildim, 1 kez de tomografi. en son çapa hastanesindeki nöroloji profesörü ameliyat olman gerekli dedi. ilaçlardan kurtulman gerekli dedi. aynı hastanede dişlerime de baktılar, dolgularımın bazıları değişti. üst ve alt damaklara gece splinti taktım. üst damağa halen takıyorum. çok çeşitli ilaçlar kullandım bu 4 yılda. en son aldığım (cymbalta 60) halen bunu kullanmaktayım. araştırmalarım sonucu geçen hafta yeni bir şey öğrendim. yüzdeki uyuşmaların sebebi : Be...

3 Ağustos 2014 00:36
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Enseden giren kramp

İyi akşamlar benim başımdan ve ensemden sırta doğru hareket eden oradan göğsüme kalbime hareket eden nefesimi kesip kasılmam sebebiyet veren kramplarım oluyor 12 haftada tekrarlıyor.O an kaskatı kasılıyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim.

28 Temmuz 2014 21:12
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Başta ağrı

Hocam merhaba.İki yıl devam eden sol alt kafa bölümünde batıcı yanıcı ciddi rahatsızlık veren ağrım var. Öncesinde enseden gelen elektrik çarpması gibi bir kaç saniye süren ağrı oluyordu. B vitamin iğneleriyle geçti. Şu anki ağrım sol gözümede vuruyor ve sık sık ani acıyla kanlanma olyor. Kulağımada vuruyor. sanki kulağımda dolgunluk var gibi. Tüm film ve tetkikler yapıldı. Göz, kulak temiz. Beyin emr.sinire bası rapor edilmiş. nöropatik ağrı kesicileri altı ay kullandım. Tekrar başladı. Kulağımda kalp sesi duyuyorum. Bu ilacı kullandığım sürece geçiyor. Bir stres, heyecanla benim sesimi bastıran bir sesle ortaya çıkıyor. Tek bir bölgeden bu kadar şikayetle geçinilecek gibi değil hocam görüşlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var.

22 Temmuz 2014 09:43
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

ağrı nedeni?

Hocam hayırlı ramazanlar. 23 yaşında bir gencim. Bir anda durduk yere diz kapaklarımın ön kısımları, baldırlarım, topuklarıma kadar ağrı oluyor. Ayaklarımın altı çok sıcak oluyor. eklemlerim ağrıyor. fazla ayaktada kalmadığım halde.. Özellikle namaz kılarken kalkıp eğilirken eklemlerimde ağrı oluyor. Bu annemde de anaannemde de teyzemde de var olan bir problem. doktora gitti ve doktor; B12 vitamini eksikliği var, ağrıların nedeni ise nörolojik olabilir dedi. Sizce sıkıntı ne olabilir ve çözüm için ne gb öneriler sunarsınız hocam?

17 Temmuz 2014 19:08
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

uğultu

merhaba hocam. doğuştan ayak parmaklarımın üzerine basarak yürüdüğüm için 3-4 yaşlarında operasyon ile düzeltilmiş ve az aksamalıda olsa yürümem sağlanmış. 17-18 yaşlarımda ise nörolojik rahatsızlığim başladı. HMN motor nöropati tanısı kondu. ayaklarda pescavus,ellerde pençe eli deformitesi oluştu. Ama mutlu şekilde hayatımı sürdürüyordum,evli ve 3 çocuk babasıyım. 5 ağustos 2011 de sol alt çenemde şiddetli ağrı oldu, diş sandım ve çektirdim, çekimden sonra dahada arttı. Gerekli yerlere gittim, Trigeminal nevralji olduğu söylendi tegrotol ilacı kullanmaya başladım,ilk başlarda iyi gelsede zamanla etkisi bitti ve istanbul marmara üni'de gamma knife tedavisi aldım. Ancak 1 yıl sonra şiddetli ağrılar tekrar etti.yemek yiyemez hale geldim ve bi...

7 Haziran 2014 12:39
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

bilinmeyen ağrılar ve göz seğirmesi

iyi günler hocam..birincisi 6 aydır dişlerimde ağrı vardı kaç tane diş doktoruna gitmeme rağmen ağrının nedeni bulunmadı araştırma yaptırdım yine sorun çıkmadı..ikincisi gözümde 1 buçuk aydır geçmeyen göz seğirmesi var ve ayrıca aşırı ışığa duyarlı oldum gözlerim çok ağrıyor .. göz doktoru bir sorun olmadığını nöroloğa başvurmam gerektiğini söyledi.. ayrıca göz seğirmesi olan yüzümün sağ tarafında sanki ufaktan bir uyuşukluk var gibi.. acaba hepsinin toplamı bir sorun olabilirmi.. hangi testleri yaptırmam lazım ne yapmam lazım .. yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar..

27 Ocak 2014 12:37
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

boyun kırıgı

MERHABA HOCAM ben kutahyada oturuyorum 2 sene once trafik kazasinda boynum kırıldı.Osmangazi tıp fakultesinde amaliyat oldum. Boyun kırığı amaliyatimdaCYT1 diskektomi yapldi C7 korpektomi yapildi C6T1 MESAFESİNE PLAK KONULDU 1 ADET MİNİVAC konulmuş.Kazadan 4 ay sonra cekilen servikal MR sonuclarimda: Servikal lordoz duzlesmistir.Servikotorosik bileskede torakal kifoz, C6,C7,T1 verebralar seviyesinde uyan kesimde mtalik implantlara ait gorunumler .Bu neden ile belirgin artefakt gorunumleri izlenmektedir.C2-3,C3-4,C4-5intervertebralar diskindeT2 agırlıkli serilerde dejeneratif sinyal kaybi C5-6 intervertebral diskleri seviyesinde gecen kesitlerdeT2 agırlıkli serilerde dejenetratif sinyal kaybi ve sag unko vertebral dejenerasyonlara bagli duze...

26 Ocak 2014 00:49
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

spinal stenoz tedavi yolu nedir. yaşam koşullarım nasıl olmalı

iyi çalışmalar hocam .lomber mr sonucuma göre; lomber lordoz düzleşmiştir. lomber vertabra korpus end-platolarında milimetrik boyutlu schmorl nodülleri izlenmektedir. L3-4 düzeyinde hafif periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. L4-5 düzeyinde solda belirgenleşen periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. bu düzeyde her iki lateral reses daralmıştır. sol nöral foramen inferirordan dar izlenmektedir. L5-S1 düzeyinde hafif periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. 30 yaşındayım mesleğim hemşirelik ağır mesilere ve nöbetleri tutmakta zorluk çekiyorum. nöbet sonrası dinlenmekle geçmeyen ağrılar oluyor. normal yaşamda ağrıyla uyanıyorum. ağrı gidermek için dikloron+muscoril im. kullanıyorum . ilaç etkisi geçtiğinde ağrı tekrar ortaya çıkıyor. ne...

31 Aralık 2013 12:42
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

uykuda ağız şapırttatması

günaydın hocam, ben ayda bir adetten 2 -3 gün önce uykuda ağzımı şapırtdatıyorum eşim uyandırıyor, sabah kalktığımda üzerimde tuhaflık oluyor ağız tatsızlığı gibi, bazenbaşımın arkası ağrıyor ve mide bulantısı oluyor.2 sene önce 3 aylık doğum kontrıl iğnesi oldum 8-9 ay adet görmedim 1 senedir düzenli oluyor kendimi takip ettim adet öncesi bu durumu yaşıyorum neyin nesi ise ve hafif unutkanlığım başladı.2009 da oğlum doğdu *** *** ** yazında iğneyi vurdurdum.nörolojiye gittim beyinde bişey yok dediler psikolojik dediler psikoloğa gittim ilaç yazdı yan etki yaptı bıraktım psikolojik bir durum yaşamadım çok şükür yardımcı olun lütfen ne yapacağımı şaşırdım..

13 Aralık 2013 09:47
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

MR sonucu

Sayın hocam, omrgamda yaklaşık 2 senedir sızlama ve batma şeklinde kronik ağrı var sağ ayağımda da karıncalanmalar oluyor. Fizik tedavi uzmanına gittim ilaç verdi ancak tesir etmedi. Nöroloğa gittim MR istedi. Sonuç olarak; SERVİKAL MR incelemesinde, Servikal lordoz normaldir. Vertebra korpus yükseklikleri ve vertebra korpus sinyalleri doğaldır. C2-C7 invertebral disk mesafeleri doğaldır. İnvertebral disk sinyalleri normaldir. İnvertebral disk konfigürasyonları doğaldır. Kord ve korda ait elemanlarda belirgin patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. VERTEBRA TORAKAL MR incelemesinde, Vertebra korpus yükseklikleri doğaldır. Kesit düzlemine giren invertebral disk aralıkları ve disk sinyalleri doğaldır. İnvertebral disk konfigürasyonları, ...

10 Aralık 2013 21:22
Uzm. Dr. Oğuz Bak Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube