Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 36 soru cevaplandı.

Kafada acıma

Merhaba doktor bey. 30 yaşında bayanım. Yaklaşık bir aydır kafamın tepe kısmının sol tarafında dokununca hassasiyet ve hafif acı oluyor. Sağ tarafında hassasiyet veya acı yok. Kafam herhangi bir darbe almadı. Sol taraftaki hassasiyet ve acı neden olabilir? Bu şikayetim için hangi bölüme muayene olmam gerekir?

27 Kasım 2021 22:58
Doç. Dr. Metehan Gümüş Doktora Sor

Doç. Dr. Metehan Gümüş tarafından cevaplandı.

Memede kis

Merhaba, sol göğsümde 1 de 22x9mm boyutunda düzgün konturlu hipoekoik heterojen lezyon bulunmakta 10 adet en büyüğü 2,5cm en küçüğü 0,1cm ağrılarim çok oluyor aldirabilme gibi bir durumu var mı?

10 Kasım 2021 13:10
Prof. Dr. Mehmet Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Eser tarafından cevaplandı.

Sol Koltukaltı şişlik

Merhaba, ben covit aşısı olduktan üç gün sonra kalbim çok hızlı çarpmaya başladı ve taşikardi tehşisi konuldu dideral kullanıyorum ama son 2 haftadır sol göğüsümün yan tarafında acıyan bir şişlik var bazen ağrıyor ve göğsüm hafif şiş gibi ne olduğu konusunda bir fikrim yok. Elimle dokununca da acıyor. Acaba serumlara, aşıya karşı bir reaksiyon mu gösteriyor?

4 Kasım 2021 14:17
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

ultrason sonucu

merhaba hocam. meme ultrason sonucumda Bilateral memeler liposklerotik görünümdedir. Her iki meme retroareoler mesafede duktal yapılar ektaziktir.(solda 6.8 sağda 7.9) palpasyonla ele gelen lokalizasyonda 35*12.5 mm boyutlarında basit kist olmak üzere her iki memede tüm kadranlarda değişik boyut ve karakterde kistler izlenmektedir. sağ meme üst kadranda palpasyonla ele gelen lokasyonda 32*13 mm boyutlarında semisolid karakterde heterojen hiperekoik lezyon alanı ve komşu fibroglandüler dokuda ödemetöz ekojenite artışı ve kalınlaşma izlenmektedir. (granülomatöz mastit?) Yazıyor. tehlikeli bir durum varmıdır. yardımcı olabilir misiniz? teşekkür ederim

15 Temmuz 2021 22:40
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Memede şişlik

Merhaba 31 yaşındayım 6 aylık bebeğim var emziriyorum. Yaklaşık 1 ay önce adet dönemimde sol mememde koltuk altının 3 parmak aşagısında memeye yakın yerinde bir şişlik fark ettim şişlik hala var 1 aydır geçmedi mercimek kadar belki mercimekten biraz büyük olabilir arada ağrı yapıyor özellikle ağırlık kaldırdığım zamanda ilk başlarda ağrı yoktu ben biraz hergün kontrol ederken sanırım fazla oynadım ağrı olmaya başladı. Yurtdışındayım hastaneyi aradım ama hastane cok yoğun randevu alamadım önemli bir şey var mıdır ne yapmam laızm cevap verir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler .

9 Temmuz 2021 18:41
Dr. Cem Yılmaz Doktora Sor

Dr. Cem Yılmaz tarafından cevaplandı.

Ameliyat kararı

Merhaba kadın hastalıkları gittim mommografi çektirdim daha sonra ultrason gönderdi. Mammografi sonucu ise Her iki meme başı, areolar bölge, cilt ve ciltalti yağ planları normaldir. Her iki memede dağınık fibroglandüler dansiteler izlenmektedir (tip 2 meme natern dis kadranda fokal asimetrik opasite izlendi.Sağ meme üst orta kadranda lineer ve vuvarlak krokalsifikasyon ve asimetrik opasite izlenmektedir. Yazıyor Ultrason sonuçu ise bilateral aksiller bölge de en büyüğü solda 22x9mm boyutlarında, birkaç adet, hipoekoik,hiperekojen yağlı hilusu seçilen,parankimleri belirgenleşmiş LAM ile uyumlu kitle lezyon izlenmektedir. Sonuç: BI-RADS 3 meme US Tarama yöntemi olmayıp sınırlılıklar mevcuttur. Klinik bulgular FM ve MG ye eşlik etmektedir. Çoğ...

11 Haziran 2021 20:30
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

Meme kitlesi

Merhaba hocam annem 49 yaşında. Geçen ay sağ memesinde ağrı ile bir kitle farketmişti. Büyüktü kitle. Daha sonra bir meme poliklinigine gittik doktorumuz ultrason ve mamografi istedi. Ultrason sonucu anekoik kistler BİRADS 2 çıktı. Mamografi sonucu da birads 2 çıktı. Doktorumuz normal bulgular seneye tekrar kontrole gelin dedi. Bu şişlik az da olsa buyümüş gibi gorunuyor. Herhangi bir sıkıntı var midır.

28 Mayıs 2021 23:02
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Göğüs kisti

Benim dol gogsumde saat 3 yönünde kistin var ve daha bir çok kist varmış ama soldaki bu kist ağrı ve yanma yapıyor Dr diğerleri yapmiyoken bu neden ağrıyor diye sordum içinde et vardır fln dedi anlamadım ailemdede göğüs kanseri var 3 ay sonra tekrar gidicm önemli değil dediler ama bnm kafama takıldı önemli bişey mıdır kistler ağrı yaparmi birde et oluşumu olabilir ne demek teşekkürler

25 Mayıs 2021 13:35
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

Memede şişlik

Merhaba ben göğsümün altında bir kitle farkettim. Bu daha önce bezelye kadardı. Şu an büyümüş. Ve olduğu yerde kızarıklık mevcut. Büyüklüğü hemen hemen ceviz kadar ve dağınık bir yapıya sahip. Ne olabilir bana bir cevap yazarsanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.

17 Nisan 2021 16:34
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Memede Kitle

Hocam merhaba, ultrason sonucum bu şekilde 6 ayda bir kontrol önerildi siz ne dersiniz. Bu arada 31 yaşındayım ve emziriyorum. Sağ meme başı inferiorunda, areolaya yakın, 7 x 13 mm boyutlarında , ince septalı , multı loküle, belirgin vasküler yapı kodlanamayan kistik lezyon.

6 Nisan 2021 14:00
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

memede kitle

merhaba hocam benim size sorum tomoğrofi çekim sonucu, Sağ meme üst dış kadranda glandüler doku yoğunluğu asimetrik görünümde olup 27x14 mm boyutlarında hiperdens oluşum mevcuttur. Bu bölgeye yönelik ileri inceleme önerilir. Her iki aksillada büyüğü sağda yaklaşık 15x9.5 mm boyutlarında birkaç adet periferik zonu kal�n lenf nodu izlenmiştir (LAP?). ileri inceleme önerilir. teşekkür ederim.

3 Nisan 2021 02:39
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

Östrojen eksikliği

Merhaba hocam , herhangi bir saglik sorunum yok fakat bir şey danışmak istiyorum. Gögüslerim 21 yaşında olmama rağmen çok küçük ,her gün ısırgan otu gibi bitkiler içiyorum bu tarz bitkileri günde 1 kere içtiğim zaman biraz büyüme oluyor bu bi saglik sorunu yapabilir mi yani zararı olur mu bu büyümenin sizce ?saygılar.

10 Şubat 2021 22:07
Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren Doktora Sor

Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren tarafından cevaplandı.

Koltukaltı kitle

Merhaba 21 yaşındayım koltukaltımda pütür yapılı yağ bezesi kuvamında hreketli bi kitle var bu regl döneminde ceviz kadar oluyo ve regl bitimi nohut kadar kalıyo normal zManda elimle ayırabiliyorum çok yumuşuyo bu nedir çok korkuyorum

24 Ocak 2021 18:30
Prof. Dr. Göktürk Maralcan Doktora Sor

Prof. Dr. Göktürk Maralcan tarafından cevaplandı.

Ameliyat sonrası dikiş ağrısı

Merhaba. 1,5 ay önce sağ memede saat 10 hizasında bir kist ameliyatı oldum. Patoloji sonucum temiz çıktı. 3-4 cm kesi yapıldı. 10 gün sonra dikişlerim alındı. Fakat aradan 1,5 ay geçmesine rağmen dikişimin bir ucu iyileşmedi. bir akşam banyodan sonra oradaki kabuk koptu ve çukurumsu bir açıklık oldu. Hafif bir akıntı da geldi. Bu süreçte de sürekli o bölgede ağrı ve acı hissettim. Doktoruma gittiğimde korkulacak bişeyin olmadığını, zamanla geçeceğini belirtti. Fakat halen daha o dikiş bölgemde acı ve ağrım devam ediyor. Aynı zamanda iç Tarafta hafif şişlik de hissediyorum. Ağrı sağ koluma ve sırtıma da vuruyor. Günlük rutin işlerime çok engel oluyor. Acaba dikişim mi açıldı, tekrar dikilmesi gerekir mi? Tşkler

1 Ocak 2021 13:33
Prof. Dr. Enver İhtiyar Doktora Sor

Prof. Dr. Enver İhtiyar tarafından cevaplandı.

Kol altımdaki şişlik neden olur?

Sol göğsümde yağ kisti çıktı (iyi huylu) biyopsisi temiz çıktı 6 ayda bir kontrol gerekiyordu pandemi sürecinde gidemedim 10 aydır, ve göğsüm ağrımaya başladı ve kol altım da şişlik var sebebi ne olabilir?

28 Aralık 2020 14:50
Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren Doktora Sor

Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube