Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kolesterol

iyi çalışmalar hocam.yaş 48. 5 yıldır düzenli yaptırdığım kan tahlıllerimde aşağı yukarı kolesterol değerlerim şu şekılde. total kolesterol: 283 LdL: 200 Hdl:64 triglesid:93.Bu değerler yüksekmidir.yoksa total kolseterol /hdl:3.5 altında çıktığı için normalmidir?teşekkürler.

24 Ağustos 2021 17:39
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

Yüksek Tansiyon mu ?

hocam selamlar. Tansiyon takip çizelgem gün içerisinde şöyle: *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** **, *** *** ** yaşındayım 92 kiloyum 180 boyundayım günlük yarım paket sigara içiyorum ölçümleri bilek tansiyon aletiyle gerekli kurallara uyarak yaptım sizce ben yüksek tansiyon hastası olabilir miyim bu ölçümlere göre Bir de bu bilek tansiyon aletlerinin güvenirliği nedir ?

10 Aralık 2020 12:05
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

tansiyon ve rapor

sayın hocam. yüksek tansiyon teşhisi konuldu.yaklaşık 1 yıldır ilaç kullanıyorum. İşim dolayısı ile yazılan görevlerde ssaatlerce sıcakta ve ayakta görev yapmak zorunda kalıyorum.buda tansiyonumu yükseltiyor..gün sonunda acile gitmet zorunda kalıyorum.yaşım 30 bu nedenle fazla ağır ilaç vermek istemio doktorlar.dikkat edeceksin diyorlar. devlet memuruyum. bu konuda o tür görevlerin yazılmaması ile ilgili bir sağlık raporu varmı. yani sıcakta ve efor gerektiren görevlerde çalışamaz die bir rapor veriliyormu.alabilirmiyim.bunun için nereye başvurmam gerekiyor

15 Temmuz 2015 00:32
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube