Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Romatizmal Kapak Hastalığı mı değil mi

Hocam merhaba geçen ay covid geçirdim ilaç olarak azitromisin geçirdim ayakta atlattım ancak çok stresli bir dönemdi çarpıntı olmaya başlayınca her ihtimale karşı kardiyolojiye gittim eko,ekg,holter yapıldı doktorum romatizmal kapak hastalığı dedi içime sinmedi iki farklı kardiyoloğa daha göründüm onlar ise minimal düzeyde,bir derece bile olmayan mitral yetmezlik olduğunu söylediler romatizmal kapak hastalığı böyle olmaz doğuştandır dediler.Panik olduğum için çarpıntım olduğunu söylediler. Ben JRA hastası olduğum için romatoloji bölümüne de göründüm onlar da Akut romatizmal ateşlik bir durum olmadığını söylediler ama kalpteki sorunu biz tam bilmiyoruz yine de 3 yıllık penisilin verelim dediler sizce penisilini kullanmalı mıyım hocam 22 yaşı...

4 Haziran 2021 09:34
Doç. Dr. Zekeriya Arslan Doktora Sor

Doç. Dr. Zekeriya Arslan tarafından cevaplandı.

Eforla kalp atışları

Hocam merhaba, 1 sene önce perikardit-miyokardit geçirmiştim doktor kontrollerine gittim kalbimde bi sorun olmadığını söyledi doktor. Pandemi döneminde dolayı fazla hareket etmiyordum son 1 haftadır hafif ara sıra ağır yürüyüşler yapıyorum ve bazi hafif tempolu hareketler yapıyorum. Bu hareketleri yapmadan önce dinlenir pozisyonda bile kalp atislarim hızlı atıyor ve cok rahat hissedebiliyordum. Hareketleri yaptiktan sonra dinlenir pozisyonda kalp atışlarımi nerdeyse hiç hissetmiyorum, bu durumdan endişelenmelimiyim kalp için zararlımıdir?

28 Şubat 2021 00:34
Doç. Dr. Zekeriya Arslan Doktora Sor

Doç. Dr. Zekeriya Arslan tarafından cevaplandı.

Perikardit

Merhabalar hocam. Ben 1.5 ay önce covid geçirdim. Sonrasında minimal nefes darlığı oluyordu beni rahatsız etmiyordu. Fakat 1 haftadır iyice arttı. Yemek yerken, konuşurken bile yoruluyorum ve nefes açlığım oluyor. Derin derin nefes almak istiyorum. Bununla ilgili göğüse gttm. Tomografi sonucu iyi geldi. Bronkospazmin var dedi astım ilaçları verdi. 2 gün Kullandım rahatlama olmadı. Kardiyoloji ye yönlendirdi. Oradaki ekoda perikardit dedi. Zar kalınlığı 0.4 ddi.kan tahlillerinde trombositler crp normal fakat nötrofiller lenfositler biraz yüksek geldi.Doktorum ibuprofen başladı. 3 gündür Kullanıyorum bnde hic rahatlama olmadı. Bu süreç normal midir? Ne kadar sürer? Başka bisey yapmaya gerek var mıdir? 😔 lütfen yardımcı olun.

29 Ocak 2021 14:05
Doç. Dr. Zekeriya Arslan Doktora Sor

Doç. Dr. Zekeriya Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube