Kalp Damar Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mitral valf prolebsusu

Hocam saygılarımla bana geçen sene MVP teşhisi konuldu eser kaçak var denildi bu sene kontrole gittim hafif yumuşamış minimal varla yok arası kaçak var dedi doktor bey bu ilerlemez takibe kontrole gerek bile yok dedi nefes darlığı fenalık hissi mutsuzluk var bende günde yarım paket sigara içiyorum hatamın farkındayım bırakmaya çalışıyorum doktor bey ağar spor harici ne istiyorsan yap dedi ama nefes darlığı uyuşukluğu üstümden atamıyorum hocam bu MVP den ötürümüdür bu arada yaşım 29 erkeğim hocam tekrar saygılarımla..

26 Haziran 2021 13:56
Op. Dr. Aybanu Gökçen Doktora Sor

Op. Dr. Aybanu Gökçen tarafından cevaplandı.

Gizli Varis

Merhaba, 6 ay önce ayak bileğimden iç bacağıma doğru şişlik farkedip doppler ve mr tettikleri yaptırdım. Sonuç hafif ödemli çıkmıştı. Şikayetlerim geçmeyince yeniden doppler yaptırdım sonuç: Sol alt ekstremite femoropopliteal bölge derin venleri ile krural bölge derin venleri ve vena saphena magna önce B mod ile incelendi. İncelenen venler normalden hafif geniş olup,damar cidarları düzenli izlendi. Venöz yapılar tüm segmentlerde kompressıbl olup,lümende belirgin trombüs izlenmemiştir. Renk modunda yapılan incelemede lümen renkle augmentasyonla dolum göstermektedir. PW Doppler ile akım normal respiratuar fazisite göstermektedir. Augmentasyona yanıt tamdır. Sol safenofemoral bileşkede valsalva ile 1-2 saniye süren reflü izlenmiştir. Bu sonucu...

7 Mart 2018 16:50
Op. Dr. Aybanu Gökçen Doktora Sor

Op. Dr. Aybanu Gökçen tarafından cevaplandı.

Gögüs agrisi

Merhaba. Doktor hanim. Ben 6-7 aydir sol kolum sol gögsüm agrior, batiyor ve damar atma (segirme) hissediorum.. cok kez acile ve ev doktoruna gittim.. sürekli ekg ve kan aldilar hic bisey yok pisikolojik deyip yolladilar. Ama 6ayi gecti hic bi düzelme yok.. sizce neden olabilir ?

29 Aralık 2017 09:00
Op. Dr. Aybanu Gökçen Doktora Sor

Op. Dr. Aybanu Gökçen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube