Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Prolaktin yüksekliği ve gebelik

MErhabalar, Gebelik istiyorum herhangi bir sorunum yok. en son reglinin 3.günü test yaptırdım prolaktinim 23.45 çıktı doktor sınırda dedi bu etki edebilir. daha önceden femara kullandım 12.gün çatlatma iğnesi olmama rağmen gebelik olmadı. prolaktin olabilir sebebi dedi fakat bunun düşürmek için ilaç vermedi. yine reglimin 4. ve 8. günleri arasında femara kullanmaya devam edeceğim bu etkili olur mu düşmesinde. adetlerim gayet düzenli hiç aksama yok. sadece regl öncesi ağrım ve reglide çok ağrım oluyor güğüslerim şişiyor

18 Haziran 2015 15:15
Op. Dr. Feray Güvenal Doktora Sor

Op. Dr. Feray Güvenal tarafından cevaplandı.

tüplerim tıkalı mı?

merhaba feray hanım biz manisada oturan ve çocuk sahibi olmak için uğraşan bir çiftiz. ben ve eşim 2 yıldır korunmuyoruz hamile kalamayınca laporoskopi önerdi doktorumuz ameliyat oldum sonucunu yazıyorum: batın gözlemde normalden küçük bir casamette bir utarus ve sağlim iki adet over izlendi.sağ ve sol sias medialinden 5 lik iki adet troker girildi.vajenden verilen metilen mavisinin bilateral geçişin zor olduğu bu sırada tüplerde cephelenme (??) olduğu saptandı.raporum bu benim başka bir sorunumun olmadığı yumurtalıklarımın çok iyi olduğu söylendi eşimin sperm sonuçlarıda çok iyi çıktı sizce nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.tüp bebekten önce yapılması gereken bir şey var mı sizce?

28 Mart 2014 11:44
Op. Dr. Feray Güvenal Doktora Sor

Op. Dr. Feray Güvenal tarafından cevaplandı.

test sonuçları

merhaba hocam ; Ben 9 aylık evli bir bayanım. 3 ay önce yaptırdığım testler sonucu TSH : 0.87 FSH : 8.96 LH : 7.43 E2 :82 Prolaktin : 12.17 bunları adetimin 3. günü yaptırmıştım.Bu arada folik asit kullandım.adetimin 12. gününde 1 yumurtam oluşmuştu.gebeliğe engel olmayan bir kistim oldugu söylendi.Gebe kalamadım.Şimdi ne yapmalıyım.Folik Asit kullanmaya devam edeyim mi ? Yardımcı olur musunuz. Teşekkür ederim.

15 Mart 2014 17:05
Op. Dr. Feray Güvenal Doktora Sor

Op. Dr. Feray Güvenal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube