Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Karın şişmesi

Merhaba az önce soruma cevap vermişsiniz. Karnımın sağ tarafı komple şiş. Abdominal gebelik olabilir mi diye sormuştum. Muayene olun dediniz. Şüpheniz var mı abdominal gebelikle ilgili? İlişki olalı 22 hafta oldu.

23 Haziran 2020 13:08
Doç. Dr. Ömer Demirtaş Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Demirtaş tarafından cevaplandı.

Korkuyorum.Karın içi gebeliği olabilir mi?

Ömer Bey öncelikle sorularıma usanmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. En son ilişkimin üstünden 22 hafta geçti. İlişkiden 16 hafta sonra kanda gebelik testi yapıldı negatifti. Ultrasonda da 16. 20. ve 21. haftada gebelik gözükmedi. Ama şu an kafama abdominal gebeliği taktım. Karnımın sağ üstünde ağrı, kaşıntı ve sıcaklık var şu an. Eğer gebelik karaciğere yakınsa ya da karnın herhangi bir yerindeyse bu kısım şişer mi? Ayrıca ilişkidem 4.5 hafta sonra karaciğer mide vs. usg ile bakıldı. Her şey temizmiş. Abdominal gebelik olabilir mi? Kan testi ölçülürken hata yapılmış olabilir mi?

22 Haziran 2020 21:13
Doç. Dr. Ömer Demirtaş Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Demirtaş tarafından cevaplandı.

Lütfen net bir cevap verir misiniz? Dış gebelik

Merhaba soru sormuştum ama net anlayamadım. Abdominal gebelik varsa ve 6 aylıksa bile beta hcg pozitif mi çikar? Kusura bakmayın okb var bende o yüzden tekrae soruyorum.

17 Haziran 2020 22:10
Doç. Dr. Ömer Demirtaş Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Demirtaş tarafından cevaplandı.

Lütfen yanıtlayın. Abdominal dış gebelik olabilir mi?

Merhaba 17 haftalık abdominal bir dış gebelik varsa karından usg ile rahim ve yumurtalığa bakıldığında gözükür mü ayrıca kandan beta hcg hormonu testi de yapıldı aynı gün sonuç negatifti. Dış gebelikte beta hcg seviyesi düşüyor ya, o yüzden negatif çıkmış olabilir mi? İlişkiden 7 ve 8 hafta sonra da 2 tane eczaneden alınan idararla gebelik testi de negatifti. Bu zamana kadar 6 kez adet gördüm. Son 4 adetim epey sancılı ve renk olarak değişikti. Ama şu anda 5 gündür alt karnım ve göbek deliğim çok ağrıyor ve sancım var. Sağ yumurtalıkta 28 mm lik önemsiz bir kist var dedi doktor. O yapıyor olabilir mi? Ayrıca kanımda enfeksiyon ile idrarımda eritrosit tespit edildi. Ama 1 ay önce idrarda olan lökosit antibiyotik ile geçmiş. Ek olarak mide bu...

16 Haziran 2020 23:04
Doç. Dr. Ömer Demirtaş Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Demirtaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube