Göğüs Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Sol Hilusta 11mm çapında düzgün kontürlü opasite izlenmektedir.

Sayın Hocam, akciğer röntgenimde; - Hiluslar normal konumda olup sol hilus dolgundur - Sol hilusta 11 mm çapında düzgün kontürlü opasite izlenmektedir. (lenf nodu?, duvarı kalınlaaşmış bronş?) - Bilateral hiler birkaç adet milimetrik opasite izlenmektedir. (vasküler ?) - Sağ alt zonda milimetrik boyutlu opasite izlenmektedir. (vasküler?) - servikal lordoz düzleşmiştir. - kardiakkonfigirasyon doğaldır. Kardiotorasik oran normal sınırdadır. - Mediasten normal konum ve genişliktedir. - Trakea orta hattadır. - Akciğer parankim alanlarında aktif radipatoloji rastlanmamıştır. - Diadragramlar normal konumda, kontuarları düzenlidir - Kostofrenik sinüsler açıktır. - Göğüs duvarını oluşturan kemik ve yumuşak doku yapılarında radyografik patoloji gözl...

8 Ocak 2020 22:08
Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük Doktora Sor

Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük tarafından cevaplandı.

Akciğerde batma hissi

İyi günler hocam.30 yaşındayım.Boğazımda yanma,kuruluk tarzı birşey var ve akciğerlerimin sağında yutkunma,derin nefes alma sırasında hafif batma oluyor.Öksürüğüm yok.Annemin rahatsızlığı dolayısıyla şu an hastaneye gitme durumum yok ama endişe etmeye başladım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

29 Ağustos 2019 02:02
Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük Doktora Sor

Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük tarafından cevaplandı.

timus kalıntısı

Çağla Hanım merhaba, belli aralıklarla çekildiğim akciğer bt raporlarımda timik artık lehine değerlendirilen görüntüler rapor ediliyor. bu konu da internette çok fazla bilgi/yayın bulamadım. sizin değerli tecrübelerinizden yararlanma ihtiyacı hissettim... timik kalıntı/artık ile timik hiperplazi denilen olay aynı şey midir? değil ise farklılıkları ne olabilir? timik kalıntılar timoma hastalığının sebebi midir? kanserleşme ihtimali nedir? ayrıca timik artığı olanların miyastenia gravis hastalığı riski var mıdır? hocam bu sorularıma vakit ayırıp cevap verebilirseniz çok memnun olurum.Bilgi almaktır amacım Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

28 Ağustos 2019 09:37
Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük Doktora Sor

Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük tarafından cevaplandı.

AKCİĞER RÖNTGENİ

iyi günler hocam akciğer filmi çektirdim yorumlarsanız sevinirim Kardiak konfigürasyon doğaldır.Kardiotorasik oran normal sınırlardadır. Mediasten normal konum ve genişliktedir. Trakea orta hattadır. Akciğerlerde bronvasküler dallanmada minimal artış izlenmektedir. Sol perihiler düzgün konturlu nodüler opasite (lenf nodu) Sağ parakardiak alanda peribronşioler kalınlaşmalar izlenmiştir. Hiluslar normal konumda olup sol hilus belirgindir. Diafragmalar normal konumda,konturları düzenlidir. Kostofrenik sinüsler açıktır. Göğüs duvarını oluşturan kemik ve yumuşak doku yapılarında radyografik patoloji izlenmemiştir.

15 Ağustos 2019 13:59
Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük Doktora Sor

Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük tarafından cevaplandı.

Nolur Cevaplayın Sn Hocam

Hocam, 4 Yıldır Iğdır’da yaşıyorum, şuan 24 yaşındayım (188 boy-82 kilo), 4-5 yıl önce yapılan alerji testinde ev tozuyla polene ciddi bi alerjim çıkmıştı, bu şehre geldiğim ilk gün acile gittim gece alerjik reaksiyonlarım arttı diye, yazın polen çok ve kışın havası çok kirli, neyse aradan 1 sene geçti artık alerjik reaksiyon (hapşırık, göz yaşarması, kasıntı) göstermiyor vücudum, ama artık son 3 yıldır geçmeyen bir nefes darlığım var, bazen oturduğum yerde bile hissediyorum, genelde göğüsümde baskı hissi veya sırtımda ağrı da oluyor, ama öksürük ve balgam yok, (bazen öksürük cok az mesela cok derin kahkaha atınca oksuruyorum nedense) hekimlerime 4 yılda 8-9 kez gittim, sft+röntgen çekilip, birşeyim yok deniliyor, bu arada maalesef sigara i...

22 Mayıs 2019 01:11
Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük Doktora Sor

Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube