Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ÇOCUKTA KABIZLIK

4 yaşında erkek bedensel ve zihinsel %100 özürlü çocuğum var. 26 haftalık doğdu. Doğduğu günden beri kabızlık yaşıyoruz. Dupbalac kullandım ama ilacı kesince yine başa döndü. Ben de bir daha kullanmadım bagirsaklar bu seferde ilaca alışır sürekli ilaçla kaka yapar diye. Kaka yaparken kasiliyo ve çok agliyo. Makası yumusak veya sert te olsa değişen bişey olmuyo. Yemesi içmesi çoğunlukla sıvı olan bir çocuk. Sizce çözüm olarak hangi alanda gitmeliyim veya bu kaka yaparken aglamanın sebebi ne olabilir? TEŞEKKÜRLER.

5 Mart 2016 20:17
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

Bağırsaklar

iyi günler, bağırsaklarımda ilk önce ishal durumu vardı sonra kabıza çevirdi ve 1 haftadır kabızlık durumum var. yani tuvaletimi zor ve az az yapabiliyorum, tam yapamama hissi oluyor, tabi bu durum kabızlıkmı tam bilmiyorum önemli bişey olmasından korkuyorum, bazen ağrı oluyo ve bazende iğne batıyomuş gibi, ishalden sonra kabız olmam bana garip geldi ve öncedende kabız olurdum ama bu kadar uzun sürmezdi. lütfen beni bilgilendirin. teşekkürler.

6 Aralık 2015 18:13
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

Merhaba iyi çalışmalar sol alt kadranda sertlik

Bundan10 ay önce karnımın solalt tarafında şiddetli ağrı ve acı hissi ile acile ve dr. başvurdum3-4 yer gezdikten sonra divertikül olabileceği solalt kadranda sertlik ve iltihabik bir sorun olduğu söylenerek hastaneye yatırıldım 5gün boyunca antibiyotik ve serum tedavisi gördüm ve aç kaldım, sonunda kolonoskopi ve çeşitli filimler çekildi ve bir sıkıntı olmadığı söylenerek taburcu edildim.(buağrı şikayetinden 2-3 ay öncesinde ve o hastaneye yatmadan önceki 10günlük süreçte yoğunlaşan kabızlık ve kanamalar oluyordu) Sonrasındada bağırsak düzenleyici ilaçlar kullandım ve rahatladım, fakat sol tarafımdaki parmak kalınlığında 5-6cm uzunluğunda bir sertlik hep elime geldi eğildiğimdede acı ve ağrı olarak hala hissetmekteyim, bu ağrılar bugüne ka...

6 Ağustos 2015 11:54
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal Doktora Sor

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube