Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

sp hastalığı

Merhaba hocam benim 3,5 yaşında sp hastamız var şuan hala oturamamakta,sürünemiyor ve yürüyemiyor doktor ve fizyoterapisler 4,5 yaşında yürür diyorlar bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

12 Nisan 2014 17:04
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

EMG RAPORU

EMG RAPORU İNCELENEN SİNİR DİS.LAT MESAFE AMPLİTÜD NCV R/D/Sural (latmal-bilek) 2.9 msn 14 cm 12 uV 48 m/sn R/M/Peroneal (eks.dig.) 4.1 msn 38 cm 0.5-0.3 mV 46 m/sn R/M/Tibial (abd. Hal.) 4.3 msn 40 cm *** *** ** mV 41 m/sn SONUÇ : Sağ alt ekstremitede yapılan iletim çalışmaları normal sınırlardadır. İğne EMG'de hafif derecede kronik L5 ve S1 radikülopati bulguları mevcuttur. Hocam merhaba, 3 ay önce L5'den bel fıtığı ameliyatı oldum. Sağ bacağımda ve sağ ayağımda güç ve his kaybı oldu. Yürürken topallıyarak yürüyorum. Yukarıdaki Emg raporumu yorumlabilirmisiniz? Ameliyatımı yapan doktor Apikobal vitamin ilacı verdi. Daha başka bir şey yapılabilir mi? İlginiz ve alakanız için şükranlarımı sunarım.

29 Mart 2014 20:36
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

fazla esneklik

Iyi gecer hocam oglum 15 aylik iki hafta once fizik doktorumuza gittik ve vucudunun fazla esnek oldugunu soylemedi baska bir aciklama yapmadi ama 5 yasinda tekrar konturole gelmemizi soyledi hocam acaba fazla esnek olmasi ne anlama geliyor ileride oglum icin bir sorun olustururmu ve birkac gundur farkettim paytak paytak yuruyor. 11 aylikken yurudu ve motor becerileri normal simdiden cok tesekkur ederim.

28 Şubat 2014 00:05
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

topuk şişmesi

hocam kolay gelsin babam son bir aydır sabah kalktığında ayaklarının üzerine basamıyor,bu dönemde biraz daha artış oldu. hocam ne yapabiliriz tedavisi mümkünmü.11 yaşında kardeşim var aynısı kardeşimdede var teşekkürler hocam.

12 Şubat 2014 08:20
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

tam bir adım atamıyorum ne yapmalıyım ?

hocam adım atarken adımlarımı tam bır şekilde atamıyorum ve bundan dolayı çok rahatsızım gittiğim doktor diz filminde diz kapağı altında ki eklemde olması gerekenden daha az bir boşluk olduğunu söyledi ve bunun için yüzmeyii tavsiye etti siz ne önerebilirsiniz veya farklı bir tedavisi var mı ?

3 Ocak 2014 01:36
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

topuğum acıyor yere basamıyorum

yürüken yere basamıyorum sol ayağımın topuğunun altı acıyor ne yapabilirim

1 Ocak 2014 19:57
Uzm. Dr. Ahmet Sümen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Sümen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube