Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

Kemik iligi odemi

Merhaba hocam annem 63 yasinda ve bacakla kasik arasinda kemik iligi odemi olusmus bir sure ilac tedavisi gordu ama sunuc alamadi sizin bransiniza giriyor mu ve ne onebilirsiniz?

29 Kasım 2021 13:35
Uzm. Dr. Mehmet Ali Biçer Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Ali Biçer tarafından cevaplandı.

Kalçada ağrılı çökme şeklinde krater oluştu.

hocam merhabalar. eşim 42 yaşında bir kadın. eşimin kalçasında kaba etin tam ortasında krater gibi bir çökük oluştu. 6 ay önce eşim bacağına vuran ağrılar nedeni ile fizik tedavi doktoruna gitti. ultrson eşiliğinde bir iğne yapıldı. iğneden bir iki ay sonra sanırım tam da kasa denk gelen yerde (şahsi tahminminiz) çökme oluştu. ağrılı bir krater gibi. ve sanki günden güne ağrı çapı büyüyor. doktorlara da gittik elbette mr çeken de oldu krem veren de. ödem dendi ama kremler filan fayda etmiyor. ne yapacağımızı şaşırdık. hangi bölüme hangi doktora gitmeliyiz. lütfen bir fikir verin. teşekkürler.

8 Şubat 2021 18:11
Prof. Dr. Yavuz Özügül Doktora Sor

Prof. Dr. Yavuz Özügül tarafından cevaplandı.

Teniscidirseği

Hocam merhaba ben 1.5 yıldır teniscidirseği rahatsızlığım var ilk tedavimde iğne yaptılar sonra bir iki ağrım olmadı sonra sayısız türde krem ve ağrı kesici kullandım bu yazın fakültede tekrar başka bir iğne busefer ağrım hiç gecmedi çalışmakta oldukca güclük çekiyorum bu illetin tevasi yokmu nasıl kurtulacam kök hücre diyolar bilmiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum

5 Ekim 2018 02:25
Uzm. Dr. Seyhan Bilge Keskin Doktora Sor

Uzm. Dr. Seyhan Bilge Keskin tarafından cevaplandı.

Prp diz içi enjeksiyon

Merhaba hocam prp yapıyormusunuz dizimde yırtılmalar var onun için soruyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

19 Kasım 2017 20:07
Uzm. Dr. Naciye Bilgin Badur Doktora Sor

Uzm. Dr. Naciye Bilgin Badur tarafından cevaplandı.

PRP- FİZİK- ORTAPEDİK

Öncelikle şimdiden kendimi tam ifade edemedim özür dilerim, cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim.ben bundan yaklaşık 10 ay önce trafik kazası geçirdim ve sol ayak topuğunda bı kesi meydana geldi acilde müdahale edildildikten sonra taburcu edildim 1 hafta sonra dikişli bölgede enfeksiyon belirtisi görüldü dikişler alındı ve enfeksiyonlu bölge temizlenip tekrardan dikildi yaklaşık bir ay sonra dikişler alındı ama o süreç içerisinde ayak bileği ödemeden sürekli şiş konumdaydı hıc bı şekilde hareket ettiremedim ortopedi doktoru ayakta kireçleme ve kaslardaki zayıflıktan dolayı fizik tedavi önerdi 30 seans fizik tedavisi gördüm başlangıçta parmak ucuyla başlamıştım bittiğinde sol ayağım tamamen olmasada yere basar şekile geldi tamamen iyileşm...

15 Nisan 2017 01:32
Uzm. Dr. İlker Önder Ferah Doktora Sor

Uzm. Dr. İlker Önder Ferah tarafından cevaplandı.

kas kasılması

Merhaba.18 yasindayim yaklaşık 2 hafta boyunca damagimda uyuşukluk oldu. Yedigimden hiç bir tat alamadım şimdi ise konuşmaktan zorluk çekiyorum anlasilmiyorum çünkü. Harfleri kelimeleri yutuyorum. Damagimda da nedeni bilinmeyen bir yara olduğunu söyledi doktorum başka bi dala görünmem gerekiyomus. Bi de sağ kolunu kullanmakta sıkıntı yaşıyorum arada bir tutukluk yapıyor soru çözerken falan zorlanıyor hareket ettiremiyorm bunu yazarken de yine oldu hatta. Teşekkür ederim simdiden.

18 Mart 2017 22:29
Prof. Dr. Gülçin Gülşen Doktora Sor

Prof. Dr. Gülçin Gülşen tarafından cevaplandı.

Sağ bacak leğen kemiğinde ödem

Merhaba Doktorum leğen kemiğimde ödem olduğunu iletti ilaç verdi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ilacın ismi endol ama ağrılarım hiç geçmedi çevremdekiler fizik tedavi görmem gerektiğini iletiyolar ilacları bırakıp tekrar doktoramı gıtmeliyim?

17 Ocak 2017 00:28
Prof. Dr. Gülçin Gülşen Doktora Sor

Prof. Dr. Gülçin Gülşen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube