Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Beldeki kisler

Merhaba 21 yaşındayım.l4-5 fıtığım mevcut mr sonucumda doktorum çok ileri seviye dedi ayağıma vurmadığı için tekerlek patlayana kadar devam et dedi yaşındadah küçük ameliyat olmamamı söyledi. Sorum Belimde misket gibi şeyler var bunun fıtıktan dolayımı yoksa başka bir şeyi varmı. Şuanki fıtık ağrılarım kasıklarımda müthiş yanmalar acımalar var. 5dk ayakta durmam beni hemen yoruyor. Ve boyun düzlüğüm de var.

29 Kasım 2017 18:19
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz tarafından cevaplandı.

Lomber Mr tetkikine ait sonuç

L4-L5 ve L5-S1 intervertebral disklerde dejenerasyona bağlı T2 ağırlıklı görüntülerde sinyal kaybı mevcuttur. L4-L5 düzeyinde diffüz bulginge ilaveten posterterosantral yerleşimli annüler fibrozis yırtığı mevcut olup dural keseye minimal bası izlenmektedir. L5-S1 düzeyinde sol posterior parasantral yerleşimli disk protüzyonu mevcut olup dural keseye sol S1 sinir köküne temas izlenmektedir. Sonuçlarım hakknda bilgi alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

10 Haziran 2016 08:06
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz tarafından cevaplandı.

L4-5 VE L5-S1 Ameliyattan sonra spor

İyi günler hocam boy:1,87 kilo: 99 17 aralıkta l4-5 l5-s1 mikrocerrahi ameliyatı oldum ameliyattan sonra yeni mr çektirdim: L4-5 ve L5-S1 düzeylerinde disk mesafeleri hafif daralmış olup disklerde sinyal kayıpları görülmektedir. L4-5 düzeyinde diske komşu vertebra end platolarda modic tip 1 sinyal değişikleri bulunmaktadır. Ayrıca T12 vertebra üst ve alt platolarında schmorl nodülleri görülmektedir. L4-5 ve L5-S1 düzeylerinde sol parsiyel laminektomi defektleri, sol paramedian alandave paramedian alanda ve cilt altı dokularda post-op sinyal değişiklikleri ve konrast tutulumları görülmektedir. L4-5 düzeyinde diskte bulging ve hafif tekal kese basısı mevcuttur. L5-S1 düzeyinde disk dorsalinde sol parasantral geniş tabanlı protrüzyon, tekal ke...

14 Nisan 2016 13:29
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz tarafından cevaplandı.

sonuçu yorumlayabilir misisniz

30 yaşındayım 185 cm 140 kg çok ayakta kalırsam belde ağrı oluyor son 3 senedir belimde agrı yok denilecek kadar az arada sağ bacağıma ağrı ve uyuşma oluyor ayrıca pulmoner emboli , Antifospolıpıd sendorumu ve derin ven trombomboz hastasıyım sağ alt baldır sol alt baldıra oranla 5-6 cam farkı mevcuttur. MR sonucu KLINIK: Sagda belirgin bilateral siyatalji TEKNIK: Çok sekansli çok düzlemli inceleme yapilmistir. BULGULAR: Lomber lordoz azalmistir. L4-5 diskinde dejenerasyona sekonder sinyal kaybi ve disk düzleminde tekal keseye anteriordan basi olusturan dar tabanli protrüzyonun eslik ettigi diffüz anüler tasma izlenmistir. Nöral foramenler kaudalden daralmistir. Sagittal kesitlerde degerlendirilen T12-L1 düzeyinde sag faset eklem komsulugund...

23 Ocak 2016 12:59
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz tarafından cevaplandı.

bel fıtığı

Sevgili doktorum bacakta sicak su dokulmesi hissi ile dr gittim mr sonucum soyle,lombervertebralarda S tarzinda skolyoz izlenmistir,L4-5,L5-S1 disklerinde sivi kaybina sekonder silnyal kaybi mevcuttur,S1uzerinde L5 vertebra anteriora minimal listeziktir,L2-3 duzeyinde sol leteral hafif bulging mevcut,L3-4 duzeyinde solfar foraminalbulging mevcut,L4-5 duzeyindesantral hafifbulging mevcut,sag bobrekte grade 1 pelvikaliektazi izlenmistir..bunun anlami nedir ve bundan sonra ne yapmam gerekir.bugun ilaclara basladim ama sag bacagimda sicaklik hissi devam ediyor.

29 Aralık 2015 17:51
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube