Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

bel fıtığı siyatik ağrısı

hocam saygılar.yaş 49 e.sol kalça ve arka baldır ağrısıyla gittiğim doktorum MR istedi.ve neticesinde fıtık teşhisi koydu. 1 hafta ilaç tedavisi geçmez ise fizik tedavi o da olmaz ise ameliyat dedi.hocam sorum şu.fıtık kendi kendine geçebilir mi.yoksa boşuna mı vakit kaybediyoruz.ağrı kesiciler iyi yanıt veriyor bu arada.ama sabahları yine baldır ve kalça ağrısı devam ediyor. bu kapsamda yapmam gereken başka şeyler var mı tavsiyenize ihtiyacım var.

13 Mayıs 2022 22:08
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

Bel ağrısı

Merhaba hocam 3 gündür yeri belli olmayan bir bel ağrısı cekiyorum. 24 yaşında kızım çöp kaldırmıştım biraz zorlandım kaldırırken sonrasında iki adet 5 litresik su getirdim eve o günün akşamı başladı ağrılarım İşin garip tarafı ağrım hareketle azalıyor. Her gün 40 dk yürüyorum normalde. Ağrılarımın oldugu gün de yürürken agrımın gectiğini farkettim %90 oranda. ama sabit pozisyonda tekrar ağrım geliyor. Belimden kaynaklı bir ağrı olabilir mi ?

6 Nisan 2022 18:11
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

ozon tedavisi

hocam patlamış bel fıtığınada ozon tedavisi uyguluyormusunuz.muayene ücreti ne kadar bide hafta içi hergün oradamıdınıx

18 Mayıs 2020 21:53
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

Bel fıtığı

Merhaba Kadir bey, LUMBOSAKRAL VERTEBRA MR Tetkiki: İnceleme tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı SE sagital ve aksial Bulgular: Tüm intervertebral disk seviyelerinde, sagittal T2A incelemelerde dejeneratif dehidratasyon ile uyumlu sinyal intensite kaybı alanları izlenmektedir. Vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler izlenmektedir. Torakolomber S şeklinde hafif rotoskolyoz izlendi. L1-2 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyonu saptanmamıştır. Anterior ve her iki santrolateral epidural yağ planları normaldir. Sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır. L2-3 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyonu saptanmamıştır. Anterior ve her iki santrolateral epidural yağ planları normald...

13 Temmuz 2019 18:04
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

BEL FITIĞI

İYİ GÜNLER HOCAM BABAM 70 YAŞINDA SOL LOMBER VE SAĞ LOMBER BÖLGEDE AĞRISI MEVCUT VERİLEN MR SONUCUNDA AŞAĞIDAKİ GİBİ ÖNERİLERİNİZ NE OLABİLİR TEŞEKKÜR EDERİM. LOMBER MR Lomber lordoz düzleşmiştir. L2-3 diskinde hafif olmak üzere, L3-4,L4-5,L5-S1 disklerinde dejenerasyona sekonder T2 A' da sinyal kaybı,L1,L3,L4 vertebra korpusları anterior köşelerinde sivrileşmeler izlenmektedir. L3-4 diskinde;diffüz annüler taşma ve faset eklemlerde dejeneratif hipertrofik değişiklikler ve bunlara sekonder nöral foramenler inferio- medialde daralmış olup, korda yanlardan bası izlenmektedir. L4-5 diskinde;diffüz annüler taşma ve faset eklemlerde dejeneratif hipertrofik değişiklikler ve bunlara sekonder nöral foramenler inferio- daralmış , korda yanlardan bas...

7 Ağustos 2015 19:35
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

bel fıtığı

mr sonucum: L5-S1 intervertebral diskinde bulging. doktorumun hareket ettirerek yaptığı elle muayene neticesi olumludur. hocam şu an fizik tedavi görüyorum. bu esnada bel ve bacak ağrıları hafif şiddette devam etmektedir. hafif ağrılı zamanda da yüzme, yürüyüş, egzersiz ve linkteki 7 plates hareketini http://www.formsante.com.tr/fitness/spor/2303-hizla-gobek-eriten-7-super-egzersiz.html yapmam uygun mudur? (yapmayı çok istiyorum) Teşekkürler, iyi çalışmalar.

29 Temmuz 2015 12:48
Uzm. Dr. Kadir Göde Doktora Sor

Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube