Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

D vitamini eksikliği

Merhabalar hocam,yaşım 24,ayak altı yanması ve ayak bileği ağrısı için şeker testi yaptırdığımda glukoz,demir gibi değerlerim oldukça normal çıktı. Fakat ilginç şekilde D vitamini değerim sadece 5 ng/Ml çıktı.Bu tedavi gerektiren aşırı düşük bir değer midir yoksa kış ayı için normal midir? Saygılarımla.

12 Ocak 2020 00:41
Prof. Dr. Ramazan Sarı Doktora Sor

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

2 kısa soru

1.Kan tahlili hormon bozukuluğu olup olmadığının anlaşılması için yeterlimidir?2.Kalp damar bozukluğu için göğüs bölgesine bakılmalıdır öyle değil mi?

5 Aralık 2016 13:49
Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun Doktora Sor

Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun tarafından cevaplandı.

d vitamini eksikliği

hocam merhaba ben 28 yaşındayım tam 7 yıldır şiddetli bel ve sırt ağrıları çekiyorum ortopedisinden fizik tedavisine hepsine gittim mr larda bir şey bulamadıkları için psikolojik de diyen oldu psikiyatriyede gittim. en son 09.07/2015 te kan tahlilimde refarans aralığı 20-50 olah 25-hidroksi vit d 11,3 çıktı dr um d vitamini eksikliği olduğunu söyleyerek 8 şişe her hafta bir şişe içerek d2 verdi ben yazımı çok güzel değerlendirdim bol bol güneşlendim öglen saatlerinde yarım saat bikini ile koruyucu bile sürmedim ancak ağrılarım hafiflemişti ki tekrar dayılmaz ağrılarım oldu şehir değiştirdiğim için başka dr a gittiğimde ref aralığı *** *** ** olan aynı vit d 22 çıktı ben nerde yanlış yapıyorum her gün mutlaka kışın dahi güneşleniyorum yazın ...

16 Kasım 2015 15:06
Prof. Dr. Füsun Saadet Baloş Törüner Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Saadet Baloş Törüner tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube