Sorularda Ara

Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Çok kiloluyum

Merhaba ben 15 yaşındayım. 160 boyunda 88 kiloyum belki 90 bile olmuşumdur. Annem beni ısrarla diyetisyene götürmüyor. Benimle hiç ilgilenmiyor. Tek başıma da gidemiyorum. Kasıklarımdan göbek deliğimin üstüne kadar karnım kırmızı kırmızı çatlaklarla dolu. Çatlaklarımı nasıl azaltabilirim azaltabilecek bir krem/yağ gibi bir şey önerebilir misiniz? Daha çok gencim ve doğum yapmış gibi çatlaklarım var. Kilo veremiyorum. Diyetisyene gitmem lazım. Bu beni sosyal olarakta çok etkiliyor. İnsan içine çıkmak istemiyorum bu yüzden derslerimde de başarılı olamıyorum. Gerçekten kilo vermek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

19 Aralık 2013 16:27
Uzm. Dyt. Deniz Berksoy Doktora Sor

Uzm. Dyt. Deniz Berksoy tarafından cevaplandı.

Prolaktinim normale gelince kilo vermeye başlarmıyım?

Dr hanım merhaba,ben 34 yaşında evli ve çocuk sahibi olmak isteyen bir bayanım,bundan 1 sene önce panik atak geçirdim ve tedavi oldum,kullandığım ilaçlar prolaktin seviyemi arttırdı süt gelmesine ve 8 ay adetten kesilmeme neden oldu,ayrıca 12 kilo aldırdı. ilaçları bırakalı 2 hafta oluyor.süt gitti adet gördüm yani prolaktinim normale dönermiş zeten dr. dedi dönüyorda,Size sorum;prolaktin hormonu artışı kilo aldırırmı,prolaktin normale döndükçe kendiliğimden kilo verirmiyim,kendiliğimden diyorum çünkü hiçbir aşırı yemem yok olmadıda,yoksa bundanda mı az yiyip ancak diyetlemi kilo verebilirim.yani hormonlar düzeldikçe eskiye dönermiyim.kilo vermeden hamile kalamam.sağolun

9 Ekim 2013 12:32
Uzm. Dyt. Deniz Berksoy Doktora Sor

Uzm. Dyt. Deniz Berksoy tarafından cevaplandı.

kilo problemi

merhaba ben 16 yaşındayım ve 80-82 arasında değişen bir kiloya sahibim 1 yıldır.yaşım için fazla olduğunu biliyorum. naptıysam kilo veremiyorum tabi hiç diyetisyene başvurmadım çünkü oturduğum ilçede bir diyetisyen yok. bu yüzden yardımınıza çok ihtiyacım var.

7 Ekim 2013 15:36
Uzm. Dyt. Deniz Berksoy Doktora Sor

Uzm. Dyt. Deniz Berksoy tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube