Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 70 soru cevaplandı.

Prp Saç Tedavisi

Öncelikle hayırlı bayramlar sayın hocam. Acaba prp tedavisinin yan etkileri varmıdır ? Sonradan dökülme gibi vs. Birde prp yapılırken 15 gün aralıklarla 4 seans mı iyidir, yoksa önereceğiniz bir tedavi şekli varmıdır ?

8 Temmuz 2022 09:46
Uzm. Dr. Tuğçe Ertürk Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Tuğçe Ertürk Yılmaz tarafından cevaplandı.

Keratoderma

Hocam iyi günler.. eşimin elleri ve ayaklarında aşırı kanbuklaşma var.2 yaşında başlamış oluşmaya ve 25 senedir var.. gittiğimiz bazı doktorlar keratoderma teşhisi koydu ama tedavi anlamında bi ilerleme sağlayamadılar.. bazen parmak boğumlarında sıkışma yapıyor ve çok acı veriyor. bu konuda ilaç tedavi olarak bize yardımcı olurmusunuz.. tesekkuker iyi çalışmalar..

24 Haziran 2021 23:20
Doç. Dr. Leyla Baykal Selçuk Doktora Sor

Doç. Dr. Leyla Baykal Selçuk tarafından cevaplandı.

Beze sorunu

Hocam benin iki kasimin ortasında içi irin dolu şişlik çıktı 1 ay önce üç verip patlar diye beklerken yavaş yavaş küçüldü ama patlamadi mercimek tanesi kadar beze halinde kaldı bende hata yaparak orayı sıktım üstten şimdi kipkirmizi yara yanık izi gibi büyük görüntü oluştu bu durum kendiliğinden geçer mi hocam sizce evde antibiyotik özellikli krem fito ve madecassol var bunlar etki eder mi anlayışıniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim

24 Mart 2021 09:07
Uzm. Dr. Arzu Görgülü Eraslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Arzu Görgülü Eraslan tarafından cevaplandı.

Doğuş lekeleri

Merhaba Arzu hnm Benim oğlumun sol omzunda kahverengi lekeler var eğer siz çözüm var derseniz randevu alacağız 4 yaşından itibaren oldu leke şu an 34 yaşında bu yüzden denize girmiyor isterseniz foto gönderebilirim benim ismim Semra İlter şimdiden çok tşk ederim ilginize

25 Şubat 2021 11:28
Uzm. Dr. Arzu Görgülü Eraslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Arzu Görgülü Eraslan tarafından cevaplandı.

Cilt lekesi

Hocam roaccutane sonrası oluşan scar dokusu için prp işlemi etkili midir?Ayrıca dermoreller kullanımı için herhangi bir yaş sınırı var mıdır?

8 Şubat 2021 21:31
Uzm. Dr. Berkant Oman Doktora Sor

Uzm. Dr. Berkant Oman tarafından cevaplandı.

prp tedavisi

Hatice hanım iyi günler Saç prp tedavisiyle ilgili bir sorum olacaktı. Bende genetik dökülme var bu sebepten dolayı prp ve mezoterapi uygulaması yapmak istiyorum. Fakat bende bağışıklık sistemi düşüklüğü problemi var. Daha önce sık enfeksiyon sikayeti sebebiyle immün yetmezliği için testler yapılmıştı. Doktor bana immün yetmezlik yok ama bağışıklığın biraz düşük dedi. Bunun için bir süre koruyucu antibiotik tedavisi görmüştüm. Hocam size sormak istediğim bu tür bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin prp ve mezoterapi tedavisi uygulaması sakıncalımı? Internette bazı bağışıklık sistemi problemi olanlara uygulanamaz diyor??? Randevu alıp size gelsem kan testiyle falan uygulanıp uygulanmayacağına karar verebilirmiyiz? Kendi doktoruma gidemiyor...

12 Aralık 2020 17:21
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Kortizon sonrası aşırı saç dökülmesi

Merhaba hocam Ben 1 yıl önce granülomatöz mastit geçirdim göğsümden onun için yüksek dozda kortizon kullandım kortizonun bir dünya yan etkisi oldu bırakır bırakmaz saçlarım aşırı hızla dökülmeye başladı yarısını kaybettim Mezoterapi bir takım vitaminlerle bugünü kadar Zor kaldı kalanlar bunun bir tedavisi olur mu dökülmeyi durdurabilir miyiz gelsem balıkesirden yazıyorum teşekkür ederim

21 Ekim 2020 15:41
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

saç dökülmesi

hocam merhaba ben 20 yaşında bir kızım. yaklaşık 3 aydır çok ciddi bir saç dökülmesi yaşıyorum 3 ayda saçlarımın yarısını kaybettim. daha öncesinde sivilce tedavisi gördüm görmeden önce bu kadar saçlarım dökülmüyordu sebep o mu bilmiyorum ama bu saç dökülmesi benim psikolojimi ciddi anlamda bozmaya başladı artık. her gün neredeyse 2 avuç saçım dökülüyo. elimi saçıma öylesine atıyorum ve bir sürü saç teli geliyor. tahlillerimi yaptırdım demir eksikliği d vitamini tiroit folik asit b12 bunların hepsini kullandım hiçbiri bem de işe yaramadı her geçen gün saçlarım daha fazla dökülüyor. bunun nedeni nedir ve nasıl geçer. lütfen bana yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim.

5 Ekim 2020 01:15
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Lazer yanığı

Merhaba opt megic Plus lazerle genital bölgemde yüksek derece yaptıkları için beyaz noktalar oluştu 9 ay geçti ancak hala izler gitmedi acaba prp mi yaptirsam geçer ne önerebilirsiniz bu beyaz noktalar için

3 Ağustos 2020 23:26
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Saç Dökülmesi

Hocam benim ağustos ayından beri yoğun saç dökülmem vardı. Şubatta doktora gittim tahlillerde sadece ferritin düşük çıktı. Demir hapı vermedi et ve pekmez, saç çıkardığı bilinen bir vitamin kapsülü ve şampuan önerdi. 3 ay sonra gel demişti ama virüs yüzünden gidemeyeceğim 2.5 ay oldu. Hala saçlarım dökülüyor biraz azalsa da. Tedaviye cevap vermesi bu kadar yavaş seyirli mi yoksa ablamın da saçları dökülmüştü androgenetik olup bu tarz tedavilere cevap vermiyor olabilir mi? sürekli saçlarımı düşünüyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 Mayıs 2020 02:23
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Seyrek sakal

Merhaba değerli hocam ; Ben 23 yaşındayım . Sakallarim sadece çene ve bıyık kısmında var. Yan taraflarda sadece 10 kıl falan var. Yan taraflardakiler koyu renkli değil cılız bir şekilde ama uzamaya devam ediyor . Size sorum sarımsak sürmek , ya da jiletle sık traş olmanın bilimsel olarak sakal çıkarmaya etkisi var mıdır ? Hormon testimin sonucunda testesteron normal çıktı fakat B12 ve folik asit eksik. Nasıl bir yol izlemeliyim çok küçük gösteriyorum? Teşekkür ediyorum simdiden.

20 Nisan 2020 03:38
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Saç Dökülmesi

Merhaba. Uzunca bir süredir D vitamini eksikliği ve saç dökülmem var. Saç dökülmesi tedavileriniz için D vitamini eksiliğini göz ardı eder misiniz yoksa vitamin optimum düzeye gelince mi tedaviye başlanılmasını tavsiye edersiniz?

27 Ocak 2020 22:02
Uzm. Dr. Özlem Özbilir Doktora Sor

Uzm. Dr. Özlem Özbilir tarafından cevaplandı.

pkos saç dökülmesi

merhaba hatice hanım ben yıllardır pkosla uğraşıyorum evliyim ve şuan hamileyim pko hastalıgın etkilerinden biri olan erkek tipi saç dökülmesiyle mücadele ediyorum tepem baya açıldı prp mezoterapi işe yarar mı ? ücreti nedir? dogumdan ne kadar süre sonra başlayabiliriz bu işleme

14 Ocak 2020 16:46
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

hocam durumum nedir ?

hocam benim babam dayım dedelerim hep saçı var ama benim yaş 21 3 yıldır saclarım çok dökülüyir ve baya azaldı kan tahlilinde sıkıntı çıkmadı dr genetik dedi ben dr a genetiğim iyi deyince yapacak bisey yok o zaman diye geçiştirdi ne yapmalıyım benim babamın dedelerimin ve dayımın saçları gayet iyi ben çok stres yapıyorum sanırım o döküyor stresten dökülen saçlar geri gelir mi?

20 Kasım 2019 17:25
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

PRP MENİSKÜS UYGULAMASI

Merhabalar. Eşimin dizinde menüsküs yırtılması tanısı koyuldu. Bu yırtılmanın PRP ile tedavisi mümkün mü? İyi günler dilerim.

6 Kasım 2019 09:47
Uzm. Dr. Saliha Kırbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Saliha Kırbaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube