Sorularda Ara
Uzmanlar

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 395 soru cevaplandı.

Sfliz

Hocam merhaba sfiliz 2 evrede vücutta döküntüler olabiliyormus bu döküntüler maximum ne kadar kalır ? Sfiliz için dermatolojiye gitmem yeterlimidir ?

23 Mayıs 2022 22:06
Uzm. Dr. Mehmet Şimşek Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Şimşek tarafından cevaplandı.

Vdrl hakkında sorunun devamı

Hocam merhaba,Şans eseri yaptırdığım testlerde vdrl negatif tpha1/80 pozitif çıktı.3 adet 2.4 deposilin vuruldum.FTA ABS IGM negatif.FTA ABS IGG pozitif.5 aydır titreli VDRL negatif çıkıyor.Her ay test yaptırdım.Toplamda 5 test ayrı ayrı negatif geldi.İğnelerden öncede vdrl negatifti zaten. Vucudumdan çıkan kan öpme veya cinsel ilişki yoluyla vdrl titreli negatifken karşı tarafa sifiliz bulaşır mı?Birde tpha ömür boyu pozitif çıkarmış.TPHA pozitiften birine sifiliz bulaşır mı?diye sormuştum.Düşük ihtimal bulaşması diye cevap vermiştiniz.Ömür boyumu düşük ihtimal yoksa belli bir süremi hocam ?

14 Aralık 2021 12:31
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Vdrl hakkında hocam

Hocam merhaba,Şans eseri yaptırdığım testlerde vdrl negatif tpha1/80 pozitif çıktı.3 adet 2.4 deposilin vuruldum.FTA ABS IGM negatif.FTA ABS IGG pozitif.5 aydır titreli VDRL negatif çıkıyor.Her ay test yaptırdım.Toplamda 5 test ayrı ayrı negatif geldi.İğnelerden öncede vdrl negatifti zaten. Vucudumdan çıkan kan öpme veya cinsel ilişki yoluyla vdrl titreli negatifken karşı tarafa sifiliz bulaşır mı?Birde tpha ömür boyu pozitif çıkarmış.TPHA pozitiften birine sifiliz bulaşır mı?

13 Aralık 2021 20:02
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Vdrl hakkında

Hocam merhaba,Tedavi olduktan sonra 5 aydır titreli VDRL negatif çıkıyor.Her ay test yaptırdım .Toplamda 5 test ayrı ayrı negatif geldi.TPHA 1/80 pozitif.Ömür boyu pozitif kalıcağını söylediler.Vucudumdan çıkan kan öpme veya cinsel ilişki yoluyla vdrl titreli negatifken karşı tarafa sifiliz bulaşır mı?

11 Aralık 2021 14:07
Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün tarafından cevaplandı.

Hocam vdrl hakkında...

Hocam merhaba, 5 aydır titreli VDRL negatif çıkıyor.Her ay test yaptırdım.Toplamda 5 test ayrı ayrı negatif geldi. Vucudumdan çıkan kan öpme veya cinsel ilişki yoluyla vdrl titreli negatifken karşı tarafa sifiliz bulaşır mı?

9 Aralık 2021 11:02
Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün tarafından cevaplandı.

Penis başında kırmızı noktalar

Hocam merhabalar penis başında yaklaşık 10-15 tane keçeli kalemle çizilmiş gibi kırmızı nokta oluştu. Herhangi acı ,kaşıntı, akıntı vb. yok çok hafif hassasiyet var denilebilir. Şu an oteldeyim , otelin pisuvarını ve havuzunu kulladım büyük ihtimal oradan kaptım. Ne olmuş olabilir ve hangi kremi tavsiye edersiniz

9 Eylül 2021 00:52
Prof. Dr. Ümit Türsen Doktora Sor

Prof. Dr. Ümit Türsen tarafından cevaplandı.

Tahlil sonucu

Merhaba hocam 4 temmuz 2020 de şüpheli ilişkim oldu temmuz 2021 de test yaptırdıgımda hiv ve hepatitler dahil olmak üzere hepsi negatif hatta antı CMV ıGM 0.20 Anti toxoplazma IGM 0.23 C reaktif protein 1.0mg Bu testler bile yapıldı Temmuz 15 gibi bel soguklugu geçirdim antibiyotik tedavisi sonucu geçti ancak ufak ufak akıntılar geldigi için tekrar doktora gittim tekrar başka antibiyotik tedavisi gördüm 2020 Ekim ayında dilde pamukçuk ve bogaz bölgemdeki lenf bezim şişti ve tedavi görmeme rağmen boğazdaki şişlik ve takılma hissi sanki bir şey varmış gibi olmakta yuktunurken belli oluyor ne yapmalıyım test süresi yeterli midir ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim saygılarımla selamlıyorum

24 Ağustos 2021 00:01
Prof. Dr. Ümit Türsen Doktora Sor

Prof. Dr. Ümit Türsen tarafından cevaplandı.

Penisimde sivilce gibi birşey çıkıyor

Hocam merhaba benim penisimin üstünde ve etraflarında ara ara sivilce gibi birşeyler çıkıyo ama sivilceyle aynı gibi birşey sıktıgında beyaz bı sıvı çıkıyor ve çok canımı acıtıyor sizce bu nesne dolayı olabilir

10 Temmuz 2021 10:50
Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün tarafından cevaplandı.

VDRL/TPHA/FTA ABS

Hocam merhaba, İlişkiden sonra 90.günde test sonuçları; Vdrl=NEGATİF TPHA=1.80 POZİTİF FTA-ABS IGM <1:10 NEGATİF Ayrıca FTA-ABS sonucu geç çıktığı için doktor 3 adet deposilin 2.4 verdi.Haftada bir iğne oluyorum.FTA ABS bugün çıktı ve negatif geldi.Bu sonuçlar ne anlama geliyor.TPHA yalancı pozitif mi çıktı.Yardımlarınızı arz ederim hocam.

6 Temmuz 2021 18:05

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Hocam merhabalar benim serçe parmağımın ön tarafında siğil çıktı bundan 1 sene önce de çıkmıştı küçük 1 adet ama başka biryer imde siğil çıkmıyor hep aynı yerde çıkıyor nadiren görünüyor ben bu siğil leri internetten araştırdım bulaşıcı, kanser felan diyordu çok korkuyorum şu an ama ailemde kimsede böyle birşey yok biz hep aynı bardağı aynı çatalı, kaşığı, havluyu kullanıyoruz ama onlarda birşey yok hocam bu hpv imiş galiba bu bende çıkan siğil in tedavisi var mı bana yardımcı olabilir misiniz teşekkür ederim.

24 Haziran 2021 19:24

Tedavi sonrası lazer yaptırılır mı

Merhabalar. HSV için krem ve antibiyotik tablet kullandım şikayetlerim hafifledi fakat kaşıntı ve biraz kabarıklık hala bulunmakta. Lazer seansına girmem sorun olur mu?

22 Haziran 2021 05:40
Uzm. Dr. Mesut Öndeş Doktora Sor

Uzm. Dr. Mesut Öndeş tarafından cevaplandı.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Hocam merhabalar benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim... Hocam 14 - 15 yaşımdan beri sivilceli biriyim anüsüm de, penisim de, dudağımda, sırtımda, göğsümde sürekli sivilce çıkıyor ama genital bölgemde çok nadir çıkıyor 2-3 sene de bir kere çıkıyor aynı çıban gibi büyüyor ve batıyor. Hocam bundan 2 sene önce şüpheli cinsel ilişkide bulundum şu an 21 yaşındayım ve çok takıntılı olduğum için her gün dert yaptım içimde. İlişkiden 1 ay sonra hiv, hepatit a, b, c, vdrl rpr, tpha, testleri oldum ve negatif geldi hepatit a ve b sonucum da bağışıklılık varmış bu iyi birşey miş doktor öyle söyledi ve daha sonra ilişkiden 5 buçuk ay sonra tekrar test yaptırdım hiv, hepatit a, b, c, vdrl rpr, tpha sonuçlar yine aynı hepsi Negatif hepatit a ...

20 Haziran 2021 17:50

Hpvvvvmi acaba

Doktor bey merhaba.Benim nisanlimin cinsel orqaninin govdesinde agustosta 1 tane deri ustunde kucuk sivilce tarzi bisey fark ettik.Yaninda 3 4 tane daha olusdu.Ama 9 kadar kucukduki gozle derini gerdigimizde goruyoduk.sonra marta kadar oylece kaldilar.Buyume artis soz konusu degil.4 5 tane doktora gitti.Biri papiloma dedi.Kalanlari ise boyle sigil olmaz dediler.Olsaydi simdiyekadar artmis olurdu.Ve bu sislik sonradanda elastikdi.Agrisiz.sonra yandirildi nisanda.Sizce bu sigil ola bilirmk?Yani sigil olsa 6 7 ayda mutlaka artis ve buyume gosterirmiydi?

15 Haziran 2021 07:26
Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan tarafından cevaplandı.

Merhaba hocam

Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın Bi konu hakkında soru sormak istiyorum cevablar iseniz mutlu olurum HİV için son test günü nezamandır kaçıncı gün testinden sonra değişmesi beklenmez cinsel temas sonrasi 14 70 ve son 110.gun test oldum 4.nesil ABBOUT MARKA cihazla oldum p24antijen ve antikor a bakildi negatif aldım konu kapanmalimi dr başka teste gerek var. Mi

12 Haziran 2021 12:42
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Herpes genitalis

Merhaba.Benim vaginamda herpes var sik sik tekrarliyor 10 gun asiklovir 5 defadan kullandim.Lakin vaginada oldugu icin sik sik tekrarliyor.Herpes kanser yapiyor diyolar cok korkuyorum.1ci sorum herpes kanser yaparmi?2)baska ne yapa bilirim cikmamasi icin.

11 Haziran 2021 12:04
Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube