Çocuk Ürolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hocam 18 yasındayım idrarımı çatallı bir şekilde yapıyorum..

merhabalar Hocam 18 yasındayım idrarımı çatallı bir şekilde yapıyorum..bundan 4 ay önce doktora gittik doktor Üroflowmetri (işeme testi) ,idrar tahlili ve penisime röntgen çekilde ve aksi bir sonuca rastlanmadım.Acaba bunun nedeni ne olabilir ve ne gibi sonuçlara yol açabilir ?Teşekküler

29 Mayıs 2014 23:34
Prof. Dr. Orhan Ziylan Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Ziylan tarafından cevaplandı.

5 yaşındaki kızım biz söylemezsek tuvalete gitmek istemiyor

5 yaşında bir kızımız var 7-- aylıkken Vesicoureteral reflü teşhisi kondu 3.derecede bir yıl antibiyotik tedavisi gördük testlerde durumun düzeldiği bildirildi. Tuvalet alışkanlığında da bir sorunumuz yok. Doktorumuz uzun süre tuvalete gitmezse rahatsızlığın tekrarlama ihtimalini söylemişti. Bu nedenle düzenli olarak tuvalete gitmesini telkin ediyorduk. kızımız şuan anasınıfına gidiyor. Okulda tuvalete gitmeden eve geliyor. evde olduğu zamanlarda tuvalete gitmesini söylemezsek 8-10 saat tuvalete gitmeden duruyor. Sorduğumuzda ihtiyacının olmadığını söylüyor. Acaba bu durum neden kaynaklanabilir? Bedensel bir durum olabilir mi? Ne yapılabilir? yardımcı olursanız seviniriz.

3 Mart 2014 00:01
Prof. Dr. Orhan Ziylan Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Ziylan tarafından cevaplandı.

sünnet yapılmasına rağmen çiş yapma problemi var

Sayın hocam, çocuğumuz 8 aylık ve 2 ay once sunnet ettirdik çunku sunnet derisinin ucu çok dar ve yapışıktı gece uykusunda çiş yaparken ağlıyordu. sunnet yaptırdık ama yine gece uykusunda çiş yapmakta zorlanıyor. gunduzleri uyurken ve uyanıkken sorunsuz çiş yapabiliyor ama sadece gece uykularında zorlanıyor ve çok şiddetli ağlamaları oluyor. çocuk doktoruna goturduk tahliller yaptı ultrason çekildi ve sorun yok dendi. ama her gece aynı sorunu yaşıyoruz. bize bir yol gosterin lutfen. teşekkurler.

11 Aralık 2013 01:52
Prof. Dr. Orhan Ziylan Doktora Sor

Prof. Dr. Orhan Ziylan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube