UN
Soru Sahibi
3 Mart 2014 00:01

5 yaşındaki kızım biz söylemezsek tuvalete gitmek istemiyor

5 yaşında bir kızımız var 7-- aylıkken Vesicoureteral reflü teşhisi kondu 3.derecede bir yıl antibiyotik tedavisi gördük testlerde durumun düzeldiği bildirildi. Tuvalet alışkanlığında da bir sorunumuz yok. Doktorumuz uzun süre tuvalete gitmezse rahatsızlığın tekrarlama ihtimalini söylemişti. Bu nedenle düzenli olarak tuvalete gitmesini telkin ediyorduk. kızımız şuan anasınıfına gidiyor. Okulda tuvalete gitmeden eve geliyor. evde olduğu zamanlarda tuvalete gitmesini söylemezsek 8-10 saat tuvalete gitmeden duruyor. Sorduğumuzda ihtiyacının olmadığını söylüyor. Acaba bu durum neden kaynaklanabilir? Bedensel bir durum olabilir mi? Ne yapılabilir? yardımcı olursanız seviniriz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Orhan Ziylan
Prof. Dr. Orhan Ziylan
Üroloji , Çocuk Ürolojisi

Sayın Uludağ, Çocuklar nedense tuvalete gitmekten hoşlanmıyorlar.Belki de bu onlara kendi dünyalarında zaman kaybı gibi geliyor. Çok uzun süre çiş tutma alışkanlığı sadece idrar yolu enfeksiyonu veya reflünün olumsuz etkilenmesi değil, mesanenin yapısının bozulmasına kadar giden olumsuzlukları getirebiliyor. Bu nedenle çocukların ortalama 2-3 saat arayla çiş yapmaya alıştırılması gerekiyor. Bunu yaparken asla baskı uygulamamak, çocuğu cezalandırmamak lazım. Oyunla ikna ederek çocuğunuzun daha sık çiş yapmasını sağlamak için çalışmanız şart.

3 Mart 2014 22:07
UN
Soru Sahibi

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yani bedensel olarak hissetmeme gibi bir sıkıntı yoktur diyorsunuz, alışkanlıkla düzelebileceğini söylüyorsunuz doğru mu anlıyorum.

6 Mart 2014 08:55
Prof. Dr. Orhan Ziylan
Prof. Dr. Orhan Ziylan
Üroloji , Çocuk Ürolojisi

Doğru işeme alışkanlıklarını kazandırmak için yapılması gerekenleri açıklamaya çalıştım. Bunları uygulamaya rağmen çiş yapma ile ilgili sorun olursa araştırma gerekir.

9 Mart 2014 00:33
Prof. Dr. Orhan Ziylan
Prof. Dr. Orhan Ziylan Üroloji , Çocuk Ürolojisi

Yazar toplam 592 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
OPERE PORTERİOR ÜRETETARAL VALF Prof. Dr. Orhan Ziylan
Enfeksiyon Prof. Dr. Orhan Ziylan
hipospadias Prof. Dr. Orhan Ziylan
Sünnet sonrası Prof. Dr. Orhan Ziylan
Testisimin altında şişlik ağrı Prof. Dr. Orhan Ziylan
Çocuk Ürolojisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Kamuran Kasımoğlu
Op. Dr. Kamuran Kasımoğlu Çocuk Ürolojisi
Uzm. Dr. Esma Sehovic Kecik
Uzm. Dr. Esma Sehovic Kecik Çocuk Ürolojisi
Doç. Dr. İbrahim Buldu
Doç. Dr. İbrahim Buldu Çocuk Ürolojisi
Op. Dr. Emrah Topbaş
Op. Dr. Emrah Topbaş Çocuk Ürolojisi
Prof. Dr. Tayfun Oktar
Prof. Dr. Tayfun Oktar Çocuk Ürolojisi
Facebook Twitter Instagram Youtube