Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Sarılık ve Emzirme

Doktor bey öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Açıklamalarım biraz uzun ama ben dikkatle okuyacağınızı ve cevaplayacağınızı ümit ediyorum. Çünkü inanın vereceğiniz cevaplar bizim için çok önemli. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Bizim yaklaşık 3 haftalık bir bebeğimiz var. Eşim sezeryan ile doğum yaptı.Hastanede biz çok istemesekte annenin sütü az gelir diye sarılık olmaması için arada mama verildi.Eve gittiğimizde sürekli emzirmeye çalışmamıza rağmen ve süt yaptığı düşünülen bütün besinleri almamıza rağmen ilk hafta eşimin çok az( Yaklaşık toplam 10-15ml)sütü geldi. 1 Hafta sonra kontrole gittiğimizde bebeğimizin doğum kilosu olan 3500 gramdan 2950 grama düştüğünü ve sarılık olduğunu öğrendik. Bilirubin değeri 18 çıktı, bir gün fot...

3 Eylül 2014 00:16
Uzm. Dr. Erdal Erginer Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Erginer tarafından cevaplandı.

SARILIK DEĞERİ

hocam kolay gelsin. 10 günlük kızım var sarılık değeri 13.5 . uyuma eğilimi gösteriyor. sarılık değeri nezaman tamamen normale döner ?

19 Mayıs 2014 13:10
Uzm. Dr. Erdal Erginer Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Erginer tarafından cevaplandı.

sarılık ve meme almama

Merhaba erdal hocam 10 gün önce spinal sezeryanle dogum yaptım dogumdan cıktıgımda ve hatta girerken inanılmaz kabızdım ole girdim doguma ve dogumun ertesi güne kadar şiş karınla olece yattım bu sebeple dogumdan hemen sonra alamadım bebeğimi kucagıma emziremedim nitekim sütümde yoktu şimdi sütüm var ama bebegim meme tutmuyor ucu pek yok ne yaptıysak almıyor ucunu biraz çıkarınca alıyor sonra bırakıyor bende günde 2 kez sagıyorum 50 ml seklinde uyandıkca veriyorum sarılıgıda var bu oran yeterlimi ne yapabilirim hocam çok üzülüyorum sütüm bi sagmada 150 ml ancak geliyor günde 2 kere. Bu şekilde sütüm bitermi hocam. Nolur bi akıl verin sanki meme alsa iyi olcak gibi kendimi cok suçlu hissediyorum.

12 Mart 2014 12:44
Uzm. Dr. Erdal Erginer Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Erginer tarafından cevaplandı.

kızım 45 günlük sarılığı 9.5 oldu tekrar yükselir mi?

doktor bey kızım 45 günlük oldu.dogumundan 4 gün sonra sarılığı 23 oldu 2 gün fototerapi aldık.12 ile taburcu olduk.*** *** ** tarihinde ölçtürdüğümüzde 9.5 oldu.Aramızda abo uyuşmazlığı var.tekrar yükselir mi .kernikterus olma olasılığı var mı cevabınız için teşekkür ediyorum.karaciğer ve troid testleri 15 günlükken de iyi çıkmıştı.en son yapılan tahlilinde de iyi çıktı.

17 Ocak 2014 13:31
Uzm. Dr. Erdal Erginer Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Erginer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube