Çocuk Kardiyolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Kalp kapak gevseklıgı

Hocam merhaba. Oglum 15 yasında kalp kapagında gevseklık var. Bııntech aşı randevusu aldım ama yaptırsammı yaptırmasammı kararsızım. Kalp kası ıltahabı olmasından korkuyorum. Aşının yarar zarar bakımından olmasımı daha ıyı.

22 Ağustos 2021 10:22
Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu tarafından cevaplandı.

Ck mb yuksekligu

Merhaba 10 yasinda oglum var.2015te mitral kapakta duzlesme minimal my tanisi kondu. Onceleri yilda bir sonralari iki yilda bir kontrol ile birseyinin olmadigi sikayeti olursa doktora goturulmesi gerektigi soylendi. Bu yil icinde iki defa kalbim agriyor dedi. Doktora basvurduk. Kan tahlili yapildi ck mb degeri referans arasi 25 olmasina ragmen 55 cikti . Doktor beslenmesini duzenleyin deyip bizi gonderdi. 2 ay sonrasina eko icin randevu verdi. Ck mb neden yukselir ciddi bir durum mu var aydinlatirsaniz cok sevinirim.

16 Temmuz 2020 14:41
Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu tarafından cevaplandı.

Aort damarı

Sinüs valsalva seviyesi 40 mm sinotubuler bileşkede 29mm aort kapaktan 4.5cm ileride asendan aort 35 mm izlenmiştir diyor Hocam bunu açıklarmışsınız sıkıntısı ne

14 Şubat 2019 12:49
Prof. Dr. Gülendam Koçak Doktora Sor

Prof. Dr. Gülendam Koçak tarafından cevaplandı.

Hemanjiyom

Merhaba Hocam, kızım 3.5 aylık yüzünde 1.5 cm çapında hemonjiyom var. ilk dogduğunda yoktu sonradan cıktı. ilerde geçebilir diyor çocuk doktorları fakat gecmeyedebilirmis. şimdiden yapılacak bir tedavi var mi? sizin branşınıza girer mi? randevu almak istiyoruz.

31 Ekim 2018 21:06
Prof. Dr. Gülendam Koçak Doktora Sor

Prof. Dr. Gülendam Koçak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube