Cerrahi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Meme ultrasonu

Merhaba doktor bey annemin ultrason sonuçlarini danişmak istiyordum. Her iki meme dokusu liposkleroze paternlidir. Her iki memede 4 - 5 adet sol memede en buyugu retroareolar alanda lobule kontürlü septasyonlu yaklaşık 27 mm çapında , sağ memede en buyugu orta iç kadranda periareolae alanda septasyonlu yaklaşık 9.3 mm çapında anekoik kistik lezyonlae dikkati çekmiştir. Bilateral aksillar alanda 2 3 adet en buyugu sagda 19 mm capinda oval şekilde reaktif gorunumlu lenf nodlari izlenmiştir. Bunlari yorumlarsaniz cok sevinirim...

11 Mayıs 2018 07:31
Op. Dr. Berkhan Savaşçın Doktora Sor

Op. Dr. Berkhan Savaşçın tarafından cevaplandı.

lenfome belirtisimidir

hayirli geceler Koltuk altimda 6ay once sol aksiller kuyrukta 6x15mm boyutunda reaktif lenf nodu izlendi yaziyordu. antibiyotik tedavisi gordum 6ay sonra kontrole cagirdi bu arada hic gecmedi devamli elimle kontrol ettim.agrisiz vs yok. bugun yine ultrasyon cekildi sol aksiller kuyrukta 7x17mm boyutunda asimetrik kortikal kalinlasma gosteren lenf nodu izlenmistir. tehlikelimi biyopsi sartmi. Annem meme kanseri bende endiselendim acikcasi.

21 Şubat 2018 13:54
Op. Dr. Berkhan Savaşçın Doktora Sor

Op. Dr. Berkhan Savaşçın tarafından cevaplandı.

Solid kitle biyopsi

merhaba hocam 26 yaşında evliyim.2012 yılından beri takipteyim.renkli doppler ultrason sonucum şöyle çıktı:sol meme saat 11 yönünde periferik yerleşimli RDUS incelemde periferik kanlama gösteren yaklaşık 6*4 mm boyutlarında hafif hipoekojen solid kitle(FA ?) ile areola komşulugu 2 yönünde yaklaşık 10*7 mm boyutlarında benzer morfolojik özelliklerde hipoekojen solid kitle izlenmektedir. Doktorum kalin igne biyopsisi istedi.hocam çok endişeliyiz.ertesi gun bir baska bir radyologa daha ultrason cektirdigimde o da kanlama gormedigini muntazam kontorlu homojen yapili kitle oldugunu soyledi. ne yapmalıyız sizce lütfen yardım edin.sasirdik hocam bizde şimdiden tesekkur ederiz.

6 Mayıs 2016 12:40
Prof. Dr. Erhan Reis Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Reis tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube