Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

boyun fıtığı

Servikal aks düzleşmiştir. Vertebra korpus yükseklikleri tabiidir. C3-4 düzeyinde hafif periferik disk kabarıklığı mevcuttur. C4-5 düzeyinde hafif periferik disk kabarıklığı zemininde santral disk taşması kaydedilmiştir. C5-6 düzeyinde posterior osteofit formasyonu eşlik eden periferik disk kabarıklığı zemininde sol parasantral disk protrüzyonu mevcuttur. C6-7 düzeyinde periferik disk kabarıklığı izlenmektedir. C3-7 mesafesinde ventral subaraknoid mesafe daralmıştır. Servikal spinal kord intensitesi homojendir. İnceleme dahili beyin sapı ve serebelluma ait intensite tabiidir. çok ağrılı ve kısıtlı boyun hareketlerim, sol kolda güçsüzlük var ameliyat gerekir mi?

12 Şubat 2018 11:04
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

fıtık

merhaba hocam benim sorunum 3 ay öncesi boyun ağrısı şikayetiydi fizik dr gittim mr çekildi ve fıtık başlangıcı olduğu söylendi 21 gün fizik tedavi gördüm ama iyi bir sonuç alamadım sol tarafa boynumu çevirdiğimde çekme oluyor sol avuç içim ve parmaklarda uyuşma var hocam birazda piskolojimi bozdu geceleri uyuyamıyorum kulaklarımda bi uğultu oluyor ve halk dilinde karabasan olarak ifade edilen bi durum var uykuya dalıyorum bir an üstüme bi ağırlık çöküyor ve hareket edemiyorum uyanığım sanki ama kımıldayamıyorum bunun boyun fıtığıyla bir alakası varmıdır yoksa başka bir nedenimi vardır sinir sıkışması olabilirmi

9 Haziran 2014 12:07
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

4-5 yıldır geçmeyen boyun ağrıları

Merhaba, 4-5 yıldır boyun ağrısı çekiyorum gittiğim doktorlar egzersiz, kas gevşeticiler ve ağrı kesiciler verdiler ama ben bir türlü kutulamadım bu ağrılardan. En son çektirdiğim mr sonucumu sizinle paylaşayım bana ne önerebilirsiniz. Koyu renkli cümleleri yazıyorum. * Servikal lordoz düzleşmiştir. * C3-4 düzeyinde sağ anteriordan spinal korda bası oluşturan sağ ağırlıklı posterior disk protrüzyonu mevcuttur. * C4-5 düzeyinde posterior santral fokal bulging mevcuttur. En son 2 kutu dexplus kullandım. Uşak devlet hastanesinde gittiğim doktor mr sonucuma bile bakmadan sadece şikayetlerimi söylememden sonra Neruda 300mg tablet ilaç yazdı ama ben alıp kullanmadım. Nasıl kurutlabilirim bu boyun ağrılarımdan yardımcı olurmusunuz?

24 Mart 2014 00:43
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

sboyun

hocam ben kafamı sağa sola cevirdiğimde ensemın biraz yukarısında kafamın ıcınden sankı boyle catırdama sesi geliyor neden acaba ? birde benim omuzlarım belim çekilmez derecede ağrı yapmaya basladı artık..bu neden sızce doktora gittim boynumda hafıf eğrılık varmıs.ogrencı oldugum ıcın kafam hep egık..ders modundayım??

24 Şubat 2014 23:12
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

Boyun Fıtığı

Merhabalar doktor bey, 4-5 yıldır sürekli sırt ve omuz tutulmalarım vardı çok ağrılı dönemlerimde iğne vurularak atlatıyordum. En sonunda Ankara F.T.R Araştırma Hastanesine gittim... Bir yıldır filanda sol kolumun tam gövdeme bağlandığı noktada bir sıkıntım var idi üstüne yatamıyordum sütyenimi çözemiyordum hareket kabiliyeti çok sınırlıydı onuda hep zorladım diye düşünüyor idim. Koluma bir ultrason çektiler ve omuz tendonları arasında ödem oluşmuş ondan dolayı bu ağrılar var geçer diyerek ilaç verdiler boyun içinse mr yazdılar. Mr raporunu size yazıyorum. Kranioservikal bileşke normaldir. Servikal aks hafif düzleşmiştir. Servikal vertebra korpus yükseklikleri, postreior eleman bütünlükleri normaldır. Servikal vertebra korpus köşelerinde de...

4 Aralık 2013 15:29
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube