Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bel mr sonucu

hocam merhaba ,L4-5, L5-S1 disk yükseklikleri ve sinyalleri azalmıştır. L4-5 disk posteriorunda santral ektrüde herniasyon, epidural mesafede daralma ve santral bölgeden tekal keseye diffüz bası etkisi mevcuttur. L5-S1 düzeyinde sol parasantral yerleşimli ekstrüde herniasyon, sol parasantral bölgeden tekal keseye bası bulguları mevcuttur. Soldan nöral reses daralmış görünümdedir.bu sonuca göre ameliyat gereklimi?

5 Şubat 2021 01:34
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

BEL FITIĞIMIYIM

l5 verebrası kısmen sakralizedir.dorso lomber vertebral kolonda S tarzinda hafif dereceli skolyoz deformasyon izlenmistir.biteral l4-5, sol l5 s1 noralforamenlerinin efektif caplari daralmis olup bu seviyeli perinöral yagli olanlar kismen silinmistir. Ne demek acaba?

23 Ekim 2019 20:08
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

bel de kırık ve çatlak

merhaba, L1, L3 de birinde kırık birinde çatlak var çok önemli olmadığını sinirlere zarar vermediğini söylediler, korse taktılar 5gundur yatıyorum. tam olarak ne zaman iyilesebilirim ne zaman eskiye dönerim. şuan da yatıp kalkarken ciddi ağrı çekiyorum, yardım almadan kalkamıyorum, yürümem çok çok yavaş oluyor. ne zaman eskiye dönebilirim??

25 Kasım 2018 21:55
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube