Anestezi ve Reanimasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 20 soru cevaplandı.

Kabızlık Makat

Hocam iyi Günler Hocam size çok önemli bir konu hakkında bilgi almak istiyorum Hocam Ben İlk 15 yaşımda Endoskopi olmuştum Midem den parça alınmıştı ve şimdi 19 yaşındaydım 19 yaşında Bir daha oldum Endoskopi yine Midem den parça aldılar hocam bunun zararı var mıdır çevrem diyo ki İlerde Zararı olur fln dedi doğru mu hocam 2.Ci Soru= Hocam Ben Büyük Tuvaletimi.yaparken Sadece Makattdan zorlanıyordum.Ganstronoloji Doktoruna aynısı söyledim o da bana Endoskopi yaptı mide den parça aldı Hocam Mide den alınan bir alakası var mı hocam??

21 Aralık 2021 19:26
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

Hissizlik ve uyusma

Merhaba hocam 31 martta fas(kalça sıkışması) ameliyati geçirdim belden aşağısı uyuşturuldu fakat ameliyat sonrası penis ucunda uyuşma ve hissizlik hala devam etmekte bu durum normal ve geçici bir durum mu

10 Nisan 2021 23:52
Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı tarafından cevaplandı.

Genel anestezi

Hocam merhaba 10 yıl once genel anestezi altında bademcik ameliyati oldum hicbir sorun olmadı. Bu yıl tekrar ameliyat olmam lazim acaba anestezi ilaçlarına karşı alerjim yok diyebilirmiyim? Teşekkürker

4 Şubat 2021 16:45
Uzm. Dr. Güneş Terzi Doktora Sor

Uzm. Dr. Güneş Terzi tarafından cevaplandı.

Ameliyat korkusu

Hocam merhabalar. Hocam ben yakın zamanlarda kolonoskopi ve sinüzit ameliyat olmam gerekli hatta variskosel ameliyatı da olmalıyım hocam. Hocam ben 4 yıl önce kolonoskopi için uyutmalari gerekiyordu beni odaya aldılar ve benim bir anda kalp atışlarım hızlandı çok korktum nefes alış veriş hızlandı olmak istemiyorum korkuyorum demiştim ama ilacı verdiler kısa süre sonra uyumuşum. Hocam o günden bu güne ne zaman ameliyat dese doktorlarımız beni korku basıyor ya uyanamazsam diye yada komplikasyon olursa diye. Nabız yükselmişti hocam kolonoskopi sırasında. Hocam ben nasıl bu tetkikleri yaptıracağım kara kara onu düşünüyorum siz benim ne yapmamı önerirsiniz. Çok teşekkür ederim hocam..

30 Eylül 2020 21:20
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

Lokal aneztezi

Doktor hanım kolay gelsin diş için yapılan lokal aneztezi ilaçlar kana karışır mi insanın bedenine yan etki yapar mi ? ?

22 Eylül 2020 19:33
Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı tarafından cevaplandı.

Anestezi sonra uyuşma

Hocam merhabalar, bugün kolonoskopi oldum ve anestezi sonrası el ve bacaklarım da uyuşukluk ve zaman zaman karıncalanma oluyor. Bu durum normal mi? Ayrıca 18 aylık bebeğim var ilk 12 saat emzirmedim ama daha fazla dayanamadı bir sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler.

24 Temmuz 2020 00:31
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

Antidepresan ve sezeryan

Merhaba ben 17 haftalık hamileyim lustral 50 mg antidepresan ilaç kullanıyorum.Panik atak ve anksiyete bozukluğu için.Ilacı doğuma kadar bırakmayı planlıyorum.Fakat diyelim ki bırakamadım doğumun sezeryan olması gerekti.Bu ilacın anesteziye engel teşkil eden bir yönü var mı?Yani operasyon öncesi ilacı kesmek gerekir mi?Çok kafama takılan bir konu aydınlatırsanız sevinirim.

16 Temmuz 2020 01:07
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

Bayılmaaakk

Hocam merhaba. Malesef bir cahillik erkek arkadasim ile bir gece ayni yerde uyudum. Sonrasinda aklima beni uykumda bayiltip bir sey yapabilme durumu geldi. Piyasada bayıltıcı spreylerin vs oldugunu gördüm. Hocam boyle bir durum olsa insan uykuda bayilmis oldugunu uyaninca anlayabilir mi ?

6 Haziran 2020 23:02
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

GENİTAL BÖLGE TEMİZLİĞİ ÖNCESİ UYUŞTURUCU ÖNERİSİ

Çok köklü, kalın ve fazla kıllarım var. Hatta kanayabiliyor bazı kökleri aldıktan sonra.Canım çok yanıyor. Maddi durumum olmadığı için de lazer düşünemiyorum. Epilasyon aletiyle alıcam. Vajinama zarar vermeden mümkünse hipoalerjenik piyasada bulabileceğim en etkilisinden daha az etkiliye sprey ve kremleri sırasıyla önerseniz ne önerirsiniz. Sinirleri uyuşturması geliyormuş sanırım etkili olmasi için yüzeysel uyuşturucu olmaması gerekiyormuş yanlış bilmiyorsam... lütfen acil yardım kuaförler bile çok para istiyor ihtiyacımı göremiyorum...

13 Ocak 2020 15:31
Uzm. Dr. Feridun Karadağ Doktora Sor

Uzm. Dr. Feridun Karadağ tarafından cevaplandı.

Genel Anestezi ve hastalıklar

hocam annem 52 yaşında kolonoskopiye girecek fakat annem insülin ve şeker ikacı kullanıyor ve kalp atım hızı da 55 yani düşük ben bu şartlarda narkoz verilmese iyi olmaz mi dedim fakat hemşire sorun olmaz verelim dedi siz ne önerirsiniz şeker hastalıği ileri derece ve nabzı 53 55 arası atıyor buda beni korkutuyor açıkçası sizce ne yapmalı korkuyoruz

24 Aralık 2019 22:02
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

Ameliyat anestezi

Hocam merhaba benim sorum kalin bagirsak ameloyati olmam gerekiyor ama ben anesteziden korkuyorum 2 sezeryan gecirdim buzamana kadar uyanirken hep nefeste bir tikanma oldu nefes alamadim ikisindede nefes alamamak cok kotu bir durum yine ayni problemi yasamamak icin ne yapmam gerekiyor nebiliyim oncesinde nefes acici ilaclar varmi boyle bir durumun onlemi alinirmi sigara problemim yok kullanmiyorum biraz bilgi verirseniz insallah cesaretlenirim biraz

19 Kasım 2019 09:16
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi tarafından cevaplandı.

omurilik ve diz

babam 85 yaşında.ileri derecede omurilik daralması var.ameliyatı riskli olduğu için olmaması daha iyi dediler ameliyat ettirmedik.önceden walkerle destekli yürütüyorduk.son bir yıldır ayağının biri kısaldı haliyle parmak ucunda basıyor.Ve yürüyemiyor.dizlerinde kireçleme var.doğrultamıyor ve çok ağrıyor.biri hylorik asit içeren iğne,kortizon içeren iğneler vurdurduk.etkili bir iyileşme görmedik.babam için uygulayacağınız bir tedavi var mı.Gonartoz tedavisinin bir faydası olur mu vereceğiniz cvp için şimdiden tşk edr

9 Aralık 2018 22:38
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel tarafından cevaplandı.

kalıcı makyaj ve dövme için deri üzeri anestezi uygulaması

Kıymetli hocalarım.. Ben dövme sanatı ile ilgilenen bir dövme sanatçısıyım. İşim gereği sürekli insanların acı eşikleri ile ilgili sıkıntılara maruz kalıyorum. Deri üzeri anestezi ile deri altı lokal anestezi uygulaması eğitimini ve sertifikasını aldım uzun yıllardır da uygulamasını yapıyorum. Lakin, göz ve ağız ile ilgili bir anestezi problemim mevcut. Emla, Anestol XYLOCAINE %10 (Sprey) XYLOCAINE %2 (Jel) haricinde daha güçlü, acı eşiği düşük kişilere uygulayabileceğim, deri üzeri bir krem ya da jel mevcut mudur ?

10 Haziran 2017 00:57
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

epudural ve spinal anestezi

Mrb doktor bey ben 35 haftalık gebeyim.Bebek konusunda sıkıntı yaşadığımızdan dolayı doktor sezaryen doğum yapmamı önerdi.Ancak ben genel anestezi istemiyorum epudural ya da spinal istiyorum.Bu iki anestezi hakkında okadar çok olumsuz yorum duydumki korkmaya başladım.Felç olursun yapma televizyonda bu yöndeki haberleri izlemiyor musun diyorlar ülkemizde bu sıkıntıyı yaşayan hastalar var mı?Ben haberlerde böyle birşey bulamadım.Doğum yapacağim yer küçük bir ilde özel bir hastane güvenebilir miyim bilemiyorum.Riskleri nelerdir?

12 Mart 2015 22:31
Prof. Dr. Yalım Dikmen Doktora Sor

Prof. Dr. Yalım Dikmen tarafından cevaplandı.

genel ve lokal anestezi

Merhaba Sevgi Hanım. 5-6 ay sonra kıl dönmesi ameliyatı olacağım. Muayene olduğum doktor büyük ihtimal lokal anestezi olacağımı söyledi. Ben size anestezi için ameliyat öncesi sorulacak sorular hakkında danışacaktım. Yaklaşık 1 yıl sigara kullandım ama şimdi bıraktım.6 ay sonra , ameliyat sırasında sigara kullanmadığımı söylersem bir sıkıntı olur mu? Şuan öğrenciyim. Ailemde o sırada yanımda olacağı için 'evet kullanıyorum' diyemeyebilirim. Birde genel veya lokal anestezi için bu durum fark eder mi ? Şimdiden çok teşekkürler... Kolay gelsin.

13 Ekim 2014 23:26
Doç. Dr. Sevgi Kesici Doktora Sor

Doç. Dr. Sevgi Kesici tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube