Merhaba kardeşim 18 yasinda alt çenesinde yarısı çikmis sağ yirmilik yaş dişi ağrı yapmaya başladı bu hafta ve diş aciline gittiğinde iltihap var dendi antibiyotik yazildi. Bir iki gun sonra daha yine bir muayeneye gitmek istedi röntgen cekildi ve bu sefer diş ameliyat ile alinmali dendi. Yani 1 haftada 2 farkli şey soylendi. Bu yuzden sizinde incelemenizi istedim. Röntgenin fotografi aşağidadir. https://i.hizliresim.com/p5A0yn.png Yani sormak istediklerim ; 1) Sizce bu diş antibiyotik ile geçer mi yoksa ameliyat mi gerekli görüş almak istiyorum. 2) bu arada kardesim epilepsi hastasi depalex kullaniyor ve suan alfasilin adli antibiyotigi kullaniyor bu antibiyotik zararli olabilir mi ? 3) Ve cerrahi islem karari alinirsa bu islem icin anestezi epilepsi icin bir sorun olusturur mu?
Filmde doğru pozisyonda bir diş gibi gözüküyor ancak, ağız içine bakarak değerlendirmek lazım. Önceki halini görmediğim için antibiyotik gerekliliğine yorum yapamam. İlaçlarını kullanıyorsa ve rahatsızlığı kontrol altındaysa çekim işleminde sorun olacağını düşünmüyorum.
Tesekkurler cevabiniz icin. Bu arada röntgen önceki halinden sadece 3 gun sonra cekilmisti o kadar fark olabiliyor mu o gunler icerisinde. Dişin ağiz icindeki goruntusunu de aşagida paylaştim. Degerlendirebilirseniz sevinirim. Rontgen ve agiz ici goruntulerine dayanarak cerrahi net bir sekilde gerekli denebilir mi yoksa cerrahi olmadan sadece antibiyotik ile durum kurtarilabilir mi? Önceki attigim röntgen görüntüsü https://i.hizliresim.com/VQO35B.png Dişin ağız icinde görüntüsü https://i.hizliresim.com/Z56OgV.jpg
Merve Hanım, elektronik ortamda muayene/değerlendirme yapılmamalı. Sıkıntınız için bizzat bir diş hekimine giderek muayene olmanız daha uygun olacaktır.
Muayene konusunda haklisiniz birebir olmasi daha faydali ve net olmus olurdu. Peki bir sey soracagim rontgende disin cikiş yonunun normal olduguni soylemistiniz, antibiyotik ile bir sekilde zaten iltihap azalacak o durumda dişin cekilip cekilmemesine nasil karar veriliyor yani cikişi diger disleri rahatsiz edecek gibi degilse ve iltihapda azaldiysa siz cekim oneriyor musunuz bu durumlarda
Merve Hanım, elektronik ortamda muayene/değerlendirme yapılmamalı. Sıkıntınız için bizzat bir diş hekimine giderek muayene olmanız daha uygun olacaktır.