Doktorsitesi.com

yavru kedim çok kötü durumda

gk

Gür*** K***

21 Temmuz 2019
hocam hayırlı günler.Evimde dört yetişkin dört yavru kedim var yavrular 75 günlük oldu fakat on gün önce içlerinden biri hapşırma göz akıntısı ve burun akıntısı başladı, veterinere gittim soğuk almış dedi gözlerini ve burnunu bepantonla temizle vitamin ver dedi polivit diye bir vitamin var bende ondan verdim gün aşırı fakat iyleşmedi bende basşka bir veteriner hekime gittim oda yabtril-k vurdu ve yavru atlattı fakat diğer yavrulara bulaştı onlarada anı tedavi uygulandı fakat bir tanesi cevap vermedi tedaviye aşırı derece zayıfladı ve sadece yatıyor yemek su almıyor ben zorla veriyorum.başka bir veteriner hekime gittim dahiliye uzamanı oda gençlik hastalığı dedi, baytril-k ya devam edilicek dedi fakat durumu kötüye gidiyor bende elazığ fırat üni.hayvan hastanesine götürdüm.ordaki hekimde baytrl-k ya devam dedi ve calicivirüs dedi. halla kötüye gidince bende hayvan koruma dermeği başkanıyla görüştüm oda bana klamoks BID 200/28MG ver dedi ne yapmalıyım lütfen acil dönüş yaparsanız sevinirim.
2 cevap
92 görüntülenme

Cevaplar (2)

Veteriner Hekim Erdi Akyürek
Veteriner Hekim Erdi Akyürek
Veteriner
Calisivirus da olabilir , Gençlik hastalığıda olabilir ancak bunların kan alınıp laboratuvar testleri ile söylenmiş olması gerek.Semptomlara bakarak bu hastalıklar adına tanı koymak çok doğru değil.Bu yaşta bir kedi de görülebilecek enfeksiyon sayısı oldukça fazla . İlaçlardan biri enroflaksesin etken maddesini içerir, diğeri tavsiye ilaçta amoksisilin etken maddesini içerir. Her iki ilaç da üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Kullandığınız ilacın normalde yavru hayvanlarda kullanılmaması gerekir. Ancak başlanmış bir antibiyotik var ve 5 gün kullanılması gerekir. Eğer 5 günü tamamlamışsa daha fazla devam edilmemesini öneririm.Dernek üyeleri vs. Tavsiyelerini dikkate almayın doz ve dozaj ayarını yapamayacaksınızdır bu yüzden tavsiye ile ilaç kullanılmaz. Hastalık ağırlaşmış olabilir , beslenmesi burada oldukça önemli.Beslenememesi bağışıklık sistemini dahada zayıflatır. Üniversite hastanesinde tedaviye devam edilmesini öneririm.Gıda alımı yoksa sıvı tedavisi gerekir. Geçmiş olsun.
21 Temmuz 2019
gk
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.AMOKLABİN BİD ÇOK İŞE YARADI TÜM VETERİNELER BENDE DAHİL KURTULMAZ DİYORDUM FAKAT SİZE YAZDIKTAN SONRA BİR VEYERİNER HEKİME DAHA GİTTİM ODA AMOKLABİN BİD VE İMUNEX KULLANICAZ DEDİ ŞÜKÜR ŞUAN ÇOK İYİYE GİDİYOR SİZEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
27 Temmuz 2019