Vulva Hastalıkları
AS
Ayş*** S***
13 Temmuz 2020
Merhaba, Yaklaşık 1,5-2 aydan bu yana vajina dış dudak uç kısımlarında bazı farklılaşmalar gözlemlediğim için 10 Temmuz'da genital onkoloji uzmanı bir profesöre muayene oldum.Şikayetimi dinleyen doktor anamnez sonrası bahsettiğim bölgeleri hiç incelemeyip,değerlendirme yapmadan (yani kolposkopi ile inceleme,biyopsi,boya kullanma vs.gibi rutin değerlendirmelere başvurmadan)spekulumla üstelik oldukça rahatsız edici,can acıtan,kanamaya yol açıcı bir şekilde ve üstelik elindeki aleti de zorlama nedeniyle kırarak güç bela vajina içi ve yumurtalıklar ile ilgili muayenemi "herhangi bir sorun yok"diyerek tamamladı.Bugün muayene üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ameliyat olmuşum gibi acı çekiyorum üstelik ilk 2 gün az miktarda da olsa kanama devam etti.Özetle hiç memnun kalmadığım bu muayene sonucu başta bahsini ettiğim ve siğil benzerimsi ne olduğunu öğrenemediğim ve halen kontrol ettiğimde varlığını sürdürdüğünü gördüğüm bu oluşumlarla ilgili kaygılarım devam ediyor, ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
2 cevap
944 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. Eralp Başer
Kadın Hastalıkları ve DoğumJinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Merhabalar Ayşe hanım, tekrardan bir muayene olmanızı tavsiye ederim. Bu muayene sırasında vulvanın bahsettiğiniz kısımları kolposkopi ile incelenmeli ve gereği halinde lokal anestezi ile ufak biyopsiler alınmalıdır. Geçmiş olsun dileklerimle.
13 Temmuz 2020
AS
Yeniden merhaba,zamanınızı alıp sizi meşgul ettiğim için bağışlayın ancak ben şimdilik İstanbul'da ikamet etmiyorum.Bahsettiğim muayeneyi bir il merkezindeki genital onkologda olmuştum.Sözünü ettiğiniz ve gerekli olması durumunda kolposkopi/biyopsi tetkiklerini yaşadığım ilçedeki normal bir kadın doğum uzmanı da gerçekeştirebilir mi?ayrıca şikayetime istinaden biyopsi vulvadan mı yoksa rahim ağzından mı yapılır?Çok teşekkür ederim.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
15 Temmuz 2020

Prof. Dr. Eralp Başer
Kadın Hastalıkları ve DoğumJinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Merhabalar, ben jinekolojik onkoloji uzmanı tarafından takip olmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Biyopsinin rahim ağzından değil, kaşıntının en yoğun olduğu vulva kısmından alınması gerekir. Geçmiş olsun dileklerimle.
16 Temmuz 2020
Toplam Cevap
409