SA
Soru Sahibi
13 Temmuz 2020 03:06

Vulva Hastalıkları

Merhaba, Yaklaşık 1,5-2 aydan bu yana vajina dış dudak uç kısımlarında bazı farklılaşmalar gözlemlediğim için 10 Temmuz'da genital onkoloji uzmanı bir profesöre muayene oldum.Şikayetimi dinleyen doktor anamnez sonrası bahsettiğim bölgeleri hiç incelemeyip,değerlendirme yapmadan (yani kolposkopi ile inceleme,biyopsi,boya kullanma vs.gibi rutin değerlendirmelere başvurmadan)spekulumla üstelik oldukça rahatsız edici,can acıtan,kanamaya yol açıcı bir şekilde ve üstelik elindeki aleti de zorlama nedeniyle kırarak güç bela vajina içi ve yumurtalıklar ile ilgili muayenemi 'herhangi bir sorun yok'diyerek tamamladı.Bugün muayene üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ameliyat olmuşum gibi acı çekiyorum üstelik ilk 2 gün az miktarda da olsa kanama devam etti.Özetle hiç memnun kalmadığım bu muayene sonucu başta bahsini ettiğim ve siğil benzerimsi ne olduğunu öğrenemediğim ve halen kontrol ettiğimde varlığını sürdürdüğünü gördüğüm bu oluşumlarla ilgili kaygılarım devam ediyor, ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Eralp Başer
Prof. Dr. Eralp Başer
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi

Merhabalar Ayşe hanım, tekrardan bir muayene olmanızı tavsiye ederim. Bu muayene sırasında vulvanın bahsettiğiniz kısımları kolposkopi ile incelenmeli ve gereği halinde lokal anestezi ile ufak biyopsiler alınmalıdır. Geçmiş olsun dileklerimle.

13 Temmuz 2020 10:40
SA
Soru Sahibi

Yeniden merhaba,zamanınızı alıp sizi meşgul ettiğim için bağışlayın ancak ben şimdilik İstanbul'da ikamet etmiyorum.Bahsettiğim muayeneyi bir il merkezindeki genital onkologda olmuştum.Sözünü ettiğiniz ve gerekli olması durumunda kolposkopi/biyopsi tetkiklerini yaşadığım ilçedeki normal bir kadın doğum uzmanı da gerçekeştirebilir mi?ayrıca şikayetime istinaden biyopsi vulvadan mı yoksa rahim ağzından mı yapılır?Çok teşekkür ederim.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

15 Temmuz 2020 00:07
Prof. Dr. Eralp Başer
Prof. Dr. Eralp Başer
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi

Merhabalar, ben jinekolojik onkoloji uzmanı tarafından takip olmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Biyopsinin rahim ağzından değil, kaşıntının en yoğun olduğu vulva kısmından alınması gerekir. Geçmiş olsun dileklerimle.

16 Temmuz 2020 08:49
Prof. Dr. Eralp Başer
Prof. Dr. Eralp Başer Kadın Hastalıkları ve Doğum , Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi

Yazar toplam 409 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Vajinal akıntı ve yara Prof. Dr. Eralp Başer
Toxo igg sonuç Prof. Dr. Eralp Başer
Gebelik ihtimali Prof. Dr. Eralp Başer
Tüp ameliyatı sonrası Prof. Dr. Eralp Başer
Doktor beye sorumdur Prof. Dr. Eralp Başer
Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Şeymanur Yıldırım
Op. Dr. Şeymanur Yıldırım Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Op. Dr. Sedat Melikli
Op. Dr. Sedat Melikli Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Doç. Dr. Ganim Khatip
Doç. Dr. Ganim Khatip Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Op. Dr. Sema Yılmaz
Op. Dr. Sema Yılmaz Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Gonca Özten dere
Dr. Öğr. Üyesi Gonca Özten dere Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube