Merhaba İlker Bey. 29 yaşındayım. 4 senedir epididim kisti var. Bu nedenle yılda bir defa ürolog muayenesine giderim. Ben varikosel ile alakalı size soracağım.İlk defa kist teşhisi 2017’de olduğu için o zamandan beri muayene olurum Bu 4 senede üç farklı üroloğa muayene oldum. En son fiziki muayenem 2020 Mart. Bir defa da renkli ultrason çektirdim. Hiçbirinde varikosel çıkmadı, elle muayenelerde de ultrasonda da . Kısmetse yakın bir zamanda evleneceğim diye soruyorum,25 yaşından 28’e dek varikosel olmayıp 30’umda varikosel olabilir mi ? Ağır kaldırmakla olabilir diye gördüm ancak öyle bir durumum da yok. Dışarıdan damar vs görünmüyor. Zaten 1 ay sonra tekrar rutin muayene olacağım 1 sene dolacağı için Yoksa varikosel sadece ergenlikte mi cıkar ? Teşekkür ederim.
Sadece ergenlikte çıkar diye bir şey söylenemez. Ama bu yaşa kadar çıkmadıysa bundan sonra kafanızda büyütmenize gerek yok. Baba olamama endişesi de taşımayın. Kaygının kendisi başlı başına zararlıdır. Sperm tahlili yaptırmadıysanız bir kere yaptırın. Uroflow rezidüel idrar hacmi ölçümü de yaptırın.
Teşekkürler cevabınız için. Spermiogramı epidim kisti olduğu için mi önerdiniz? Epididim kisti sperm kalitesini ,sayısını vs olumsuz mu etkiliyor?Hiç yaptırmadım ama yaptırayım öyleyse
Hem onun için hem de endişeniz için.