SN
Soru Sahibi
21 Mart 2019 13:02

Uyku problemi

Mrb hocam. 7 aylık ikiz erkek bebeklerim var. 4.aydan sonra uykuya karsı ciddi anlamda direnc başladı her ikisinde de ancak bi tanesi daha cok direniyor. Uyucagı zaman cok bagırıyor aglıyor. yıkıyor ortalıgı ne yaparsam yapayım sakinleştiremiyorum. Uykuları cok kısa . Gece yarım saate bir sürekli uyanıyorlar. Emmek için memeye geliyor ancak emmeden uyuyır ama 10 dk sonra tekrar uyanıyor. Diger kardeşide öyle sık uyanıyor. İlk 4 ay kendi kendine uyuyp kalan bebeklerimi smdi ne yaparsam yapayım cok cok zor uyutuyorum. Ayakta Sallayarak uyuyorlar su an ama bagıra bagıra. Ne yapmam gerekir. Pskolojik olarak bitmiş durumdayım. Simdiden teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar, İkiz bebeklerinizin uykuya karşı tepkileri yok aslında sadece ikiside yeterince doymuyorlar. Vücudu için gereken süt yada ek besinleri gerektiği kadar almamışsa, özellikle gece aç karına uyuyorsa çocuklar 10 dadikada bir kalkarlar ve sürekli memede kalmak isterler. Sizde bebeklerinizde yeterince uyuyamazsınız. Bu nedenler yaşına uygun olarak ek besinlere başlamanız yada takviye mama vb. tercih edeceğiniz ne ise beslenmelerini tekrar planlamanız düzenlemeniz gerekiyor. Acilen bu konuda bir plan yapınız. Karınları yeterince doyduğu zaman ise mutlaka süt yeterli gelmiyor, çok huzurlu, uzun ve derin uyuyabileceklerdir. Birde sizde sütle geçebilecek bazı besinleri almamaya dikkat ediniz. Kahve.vb.gibi uyarıcı olabilecek yiyecek ve içecekler almayınız. Gaz yapıcı besinler almayınız. Sizde çok dikkatli beslenmelisiniz, bebeklerinizde öyle. O zaman herşey yoluna girecektir. Bebeklerinize sevgiler.

1 Nisan 2019 13:22
SN
Soru Sahibi

Ek gıdaya 5.ayda geçtik ve doğduklarından beri anne sütüne ek olarak mama da yiyorlar. Gelişimleri yaşıtlarına göre ileride gidiyor. Mama yeseler bile illaki memeye geliyorlar ve emmiyorlar bile . Agzında öeöeyi tutuyor öylece uyuyor. Aç oldugunu düşünerek cok mama ve yemek döktüm hocam ancak cocuk doktoruylada görüştügümde kesinlikle öyle bişey söz konusu olmadıgını gelişimlerinin cok güzel ve ileride oldugunu sçylüyor. Sütüm hiç yetmedigi için dogduklerı günden beri mama da yediler . Açlık konısunda terddütüm yok. Ek gıdaya da doktor eşliginde aşama aşama geçtik alerjik bir durumları da söz konusu degil. Her ay düzenli doktor kontrolündeyiz. Anne kokusu istiyor Anneyi kaybetme korkusu olur diyor doktorumuz . Ancak bunu nasıl aşıcam iki tanr bebegim var ve ikisinede aynı anda yetişemiyorum. Gece ikisi birlkte uyandıgında başa çıkamıyorum. Cevabınız için teşekkürler.

9 Nisan 2019 13:31

merhabalar, bebeklerinizin uyumadan önce sizin sevginize doymasını sağlayınız. Onlara ilgi gösterip sevip okşayınız, sevginize doysunlar ve güven duysunlar. Güven sağlandığı zaman yavaş yavaş rahatlayacaklardır. Bebeklerinize sevgiler.

10 Nisan 2019 16:05

Merhabalar, bebeklerinizin uyumadan önce sizin sevginize doymasını sağlayınız. Onlara ilgi gösterip sevip okşayınız, sevginize doysunlar ve güven duysunlar. Güven sağlandığı zaman yavaş yavaş rahatlayacaklardır. Bebeklerinize sevgiler.

10 Nisan 2019 16:06
Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin Pedagoji

Yazar toplam 835 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Asosyal çocuk Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
Tuvalet eğitimi Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
Garip ilgi Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
Istenmeyen davranıs Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
7 yasındakı oglumda kaygı ve korku Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin
Pedagoji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube