Sağ lob: 22x24 mm İsthmus: 4 mm Sol lob: 22x22 mm sol ortada 4x5x6 mm' lik semisolid nodül izlendi. Parankim homojen ,kanlanması normal izlendi TANI: TİROİD NODÜLÜ Hocam bu sonuca göre değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Yapmam gereken bir şey var mı?
6 ay sonra tekrar ultrason kontrolü büyüme ya da nodül sayısında artış yoksa yıllık ultrason takibi. Büyüme varsa biopsi gerekebilir. Muayene olduğunuz ve tetkiki isteyen doktorunuzun önerilerini uygulayın muayene daha önemli sadece tetkik sonucu görmek yeterli olmayabilir
Nodülün huyu iyi mi hocam?
tanımlanan şekli itibariyle kötü değil
Hocam çok sağolun iyi ki varsınız.Bugün endokrin polikliniğine gittim 6 ay sonra takip dedi .Bu takipler ömür boyu mu?
nodülle ilgili sorun olmadıkça takip araları açılır bazen nodüller küçülüp kaybolabilir yaşam şeklinize beslenmenize dikkat edin vücut kendini onarır çoğu kez ..iyi bakarsanız tabii :)
Kıymetli hocam çok sağolun her şey gönlünüzce olsun
rica ederim sağlıklı günler diliyorum