İyi günler. Ben 3-4 aydır halsizlik, yorgunluk, uykuyla geçmeyen dinlenememe, gündüz uyuklama, uykudan sık ve tedirgin uyanma, sıcak basması, soğuğa tahammülsüzlük, şeker düşmesi, bulanık görme, kulak çınlaması, hafıza sorunları, yeni şeyler öğrenememe, öğrendikleri unutma, hatırlamada zorluk, konsantre olamama, normal alışıgelmiş kalp ritmim 70lerde olduğu halde 80-90larda ve bazen 100ün üzerine çıkması, kas ağrıları, gündüz vakti karanlık görme, hayatı cam ardından gibi hissediyorum. Son zamanlarda şekerli besinleri yeme isteğim var. Sabah şekerimi ölçtüğümde bir kaç defa 72-74 falan çıkmıştı, dünse 50lerin üzerindeydi. Sanırım üşümem de bu yüzden, ama olmayabilie de. Gidip test yaptırdım başka bir yerde. Kan değerlerim içinde RDW-SD: 36.*** *** ** aralığı); MCHC: 36.*** *** ** aralığı). Diğer bazı sonuçlar da maksimum ve ya minimum sınırına çok yakın, fakat çok olduğundan hepsini yazmak istemedim. Bir de Ca total (kanda): 2.*** *** ** aralığı); TSH: 2.*** *** ** aralığı); Free T3: 3.8 (2-4.4 aralığı); Free T4: 1.97 (0.9- 1.7 aralığı). Hocam, yurtdışında yaşadığım ve doktora gidecek durumum pek olmadığı, işsiz olduğum için bu kadar detaylı yazmak istedim. Lütfen kusuruma bakmayın. Tam olarak şüphelenilmesi gerek ve yapılması gereken testler nelerdir acaba? Hipertiroidi miyim? O zaman neden t3 ve tsh noenal değerler arasında ve sürekli şükeeli besinler yeme isteği duyuyorum? Kistik sivilcelerim var alnım, yüzüm, göğsüm, omuz ve sırtımda. Vücut benlerimde bir kaç senedir artış var. Son aylarda kıllarımda çoğalma ve kalınlaşma seziyorum. Bunun yanısıra saçlarım bir kaç senedir,özellile son zamanlarda farklı bölgelerden dökülüyor durmadan. Testisleri elle muayene ediyorum, kist felan dokusu hissetmiyorum. Sadece ergenlikten beri bir tarafı sarkık, onunla ilgili olacağını düşünmüyorum. Usmde tiroit ölçüleri normal,sadece kan akışı hızlı, karaciğerde hafif yağlanma, böbrek taşı dışında bir şey çıkmadı bir kaç ay önce. Elektrokardiografim normal çıkmıştı.Saygılaırmla.
Sizdeki şikayetler toksin fazlalığins bağlı gibi duruyor. Birçok mikrobesin eksikliği olabilir. Ölçüm için gelemiyorsaniz bunun için hazırladığım paketler var. Bunları da alabilirsiniz ama önerim sizi iyice hücre bazında değerlendirmek ve ona göre plan yapmaktır
İyi günler, doktor bey. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef gelme gibi durumum yok. Yaptırmam gereken testleri yazmanızı rica edeceğim ve lütfen paketlerin ismini de belirtin lütfen. Bulunduğum bölgede varsa ya da internet üzerinden temin etmeye çalışacağım. Yaptırmam gereken tetkikleri de ayrıca belirtirseniz çok sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Hangi ülkedesiniz
Azerbaycan
Benim kullandığım ürünler Azerbaycan da satılmıyor. Türkiye veya Almanya da var