Merhaba hocam. Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. ben 32 yaşındayım. Hocam benim tiroid rahatsızlığım var. ince İğne biyopsisi sonucum şu şekilde; sol lobda 1.5 cm likhipoekoik solid nodul foleküler neoplazi şüphesi; hocam doktorlar ameliyat şart diyor. ben de ameliyattan korkuyorum. Kötü huylu çıkma olasılığı varmış. Siz ne önerirsiniz hocam? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim..
Öncelikle geçmiş olsun tiroid biyopsi sonucu foliküler neoplazi kuşkusu geldiği zaman ortalama kanser riski %10 civarındadır. Bu durumda genelikle yaptığımız 2 ay bekleyip yeniden biyopsi yapmak ve sonuç aynı gelirse hastaya ameliyat önermektir. Ancak sizin ultrasongrafi bulgularınızı bilmiyorum ulrasonografide çok şüpheli görünüm varsa yada başka ameliyat endikasyonu olan nodüller mevcutsa o zaman direkt ameliyat önerilebilir. Eğer karşı tarafta nodül yoksa tek taraflı ameliyat planlanabilir.
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim hocam. Ultrason sonucumu da yazıyorum bu şekilde de bir değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim; tiroid USG Bulgular; her iki tiroid lobu normal boyutlarda, düzgün sınırlı ve normal ekojenitede izlenmiştir. Sol lob alt polünde 15*10*8 mm lik hipoekoik solid nodül mevcuttur. Sol lob diğer kesimleri ve sağ lob homojendir. boyunda patolojik özellikle lenf nodu izlenmemiştir. Sonuç;Sol lobda nodül. Bu sonuca göre iki ay daha bekleyip tekrar biyopsi mi öneriyorsunuz yoksa ameliyat şart mı? Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
2. Biyopsiyi görelim kaybedecek birşey yok sonrasında konuşabiliriz ameliyat konusunda