Testosteron

HG

H G***

11 Ağustos 2021
Hocam Merhaba, 2 ay önce testosteron seviyem 3.41 Di fsh 1.52 idi. Bugün yapılan testte testosteron 2.87 çıktı fsh 3 e yükselmiş. Her iki testtede lh 6.9 bandında. Şu anda sertleşme sorunu, depresyon gibi şikayetlerim var. Hayattan keyif almıyorum açıkcası. Testosteron hormonu dalgalanır mı bu sürede normal midir? Testosteron tedavisi kısırlık yapar mı ve kalıcı bir tedavi midir yoksa sürekli iğne olarak mı hayatımı idame ettirmem gerekiyor? Teşekkürler
2 cevap
748 görüntülenme

Cevaplar (2)

Doç. Dr. Ferhat Ateş

Doç. Dr. Ferhat Ateş

Üroloji
Testosteron dalgalanabilir ama normal sınırlar içinde olmalıdır. Kan alış saati sonucu değiştirebilir. LH sabit olduğuna göre testiste üretim yetersiz. Fsh da yükselmişse varikosel ya da başka sorun olabilir. Testis usg yapılmalı muayene edilmeli. Testosteron tedavisi kısırlık yapabilir bunun yerine gerekiyorsa LH verilebilir. Bir kez daha test yapılıp bakılmalı 15 gün sonra.
11 Ağustos 2021
HG
Hocam ben net verileri söyleyeyim 10.05 tarihinde lh :5.71 ( 1.7-8.6), fsh : 1.52 ( *** *** **), testosteron : 3.41 ( 2.49 - 8.36). 11.08 tarihli testler lh : 6.74 ( 1.7-8.6) fsh :3.07 ( *** *** **) testosteron : 2.87 ( 3-10.6) CRP : 5.99 (0-5). Üroloğum fiziki muayene etmişti testislerimi bişey çıkmadı. Boş gebelik sonrasında eşimle fiziki ilişki olmadan bişeyler denediğimizde 20 yaşına döndüm sanki o kadar iyiydi. Ama aradan 1 hafta geçti 180 derece terse döndü olaylar. Bu testosterondan dolayı mıdır ?
12 Ağustos 2021
Doç. Dr. Ferhat Ateş

Doç. Dr. Ferhat Ateş

Üroloji
Geçici dönemlerde bu tür değişiklikler olabilir. Uzun sürerse ve kalıcı olursa bakılır.
12 Ağustos 2021