metastaz yapar. testis kanserleri patoloji sonucu ve çekilen tomografi sonucuna göre hangi evrede olduğuna karar verilir ve eğer metastaz yapmışsa kemoterapi ile tedavi edilir.
11 Şubat 2019
va
Hocam PET CT çekildi nüks ve metastaz ile ilgili bulgu izlenmemiştir yazıyor AFP Ameliyattan önce 3668 ameliyattan sonra 290 oldu 3 kür BEP tedavisi gördüm metastaz yoktu sizce neden kemoterapi gördüm
Üstünlükten ziyade hastanın evresine göre bir seçim. her tedavinin farklı yan etkileri var. RPLND sınırlı bir hasta grubunda uygulanan evre 2a bir işlem.
21 Şubat 2019
va
Hocam 3 Kür BEP tedavisi görüyorum hemşireler bana gördüğüm tedavinin ağır olmadığını söyledi hocam sizce BEP ilaçları ağır ilaçlarmıdır ?
Kemoterapi alıyorsunuz sizi tedavi eden merkezin önerilerine göre hareket etmenizde yarar var.
26 Şubat 2019
va
Hocam gecen gun kontrole gittiğimde batın bölgesinin sağ yarısında L1 ve L3 seviyesinde sağ böbrek anterior ve doudenum komşuluğunda böbrek pedikülünden vena cava ya uzanan uzunluğu 8 cm. Genişliği 5 cm. Çapında kitle tespit edilmiştir. Ameliyat oldum kitle ve altındaki iki tane lenf bezi alındı patoloji : MATÜR TERATOM Metastazı + retroperiton+ lenf nodu bundan sonra ne olacak hocam ne yapmalıyım ?
Siz bilgileri eksik veriyorsunuz. Bu kitleye ait bilgim olmadığı için yaptığım yorumlar eksik kalabilir. PET vs filmlerin normal olduğunu söylemiştiniz.
12 Haziran 2019
va
Hocam ben size eksik bilgi vermedim. Ben iyileştikten sonra konrolümün 3. Yılında retroperitoneal bölgede nüks gelişti ameliyat oldum çıkarılan kitle matür teratom metastazı geldi . Hocam matür teratomlar hakında bana kısaca bilgi verebilirmisiniz?
Hocam benim testisimde tümör vardı ve tümörle birlikte her iki memede ağrı şişme ve hassasiyet vardı yani jinekomastide oluşmuştu hocam jinekomasti HCG hormonu koriyokarsinom tümörü ile oluşuyor ama benim ameloyattan önce AFP 3668 /HCG 1.25 pataloji YOLK SAC TÜMÖR yani hocam pataloji raporunda koryokarsinom yok ama memelerimde ağrı ve şişme vardı neden acaba ?