Hocam merhaba benim sol testis ağrıyordu doktor renkli ultroson çekti orşit epidimid gibi iltihabi bir şey çıktı verikosel falan yok boyutları normal çıktı sadece soldaki kanlanma minimal artmıştır yazıyordu sonuçta 5 gün önce antibiyotik kullandım 5 gün boyunca bugün yine gittim doktora bu sefer sonuçta orşit falan yok yanlızca biletaral hemi scrotumda 6mm boyutunda sıvı izlendi yazıyorbu sefer kanlanma normal boyut normal yazıyor ve yine hafif ağrı var hocam antibiyotiğe devam ediyorum durum nedir hocam bide bu sıvı neyin nesidir.
Epididimit varsa, tedavisi 10-14 gün sürer. Sıvıi fıtık nedeniyle olmuş olabilir. Herni için ameliyat gerekebilir, ilaçla düzelmez.
Hocam bu sıvı bir hafta önce yoktu ultrosonda antibiyotik kulandım epidimid teşkisi koydulardı ilacı kulandım sonuçta bu sıvı var başka bi şey yok masturbasyon yapmıştım sanki meninin hepsi atılmadı gibi ondan olabilir mi sol kanal hayla şiş sonuçta ağrı azaldı ama iğneli antibiyotik tedavisi tedaviyi hızlandırır mı bu antibiyotik 500 mg bi işe yaramıyo
Orşit tedavisi uzun sürer. 1 haftada düzelmeye başlamamışsa ilaç değiştirilebilir. O sıvının meniyle ilgisi yok. İlaç miligramları için detaylı bilgi aşağıda: https://www.ilkerakyol.net/blog/o-ilacin-miligrami-dusuk-onu-istemiyorum