dd
Soru Sahibi
1 Eylül 2021 16:32

test sonucu

Merhaba hocam ben 31 yasında 1 senelik evli bir kadınım adetimin 2. Gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 10.40 referans araligi 3-12 lh 10.80 referans araligi 2_ 12 e2 46 referans aralingi 30-90 amh değerim iyise1.80. vajinal ultrasonda yumurtalıklarım değerlendirildi ve iyi dendi. adetlerim hep düzenli. benim merak ettiğim kafamı karıştıran internette fsh 10un üzerine çıkınca yumurtalık rezervi azaldı deniyor. ama benim referans aralığımda normal görünüyor. internette yazılan da referans aralığı 10 mu kabul ediliyor yumurtalık rezervim azalsa amh ve vajinal ultrasonda belli olmaz mıydı? ben kendimi bildim bileli fsh ve lh değerlerim her ay değişiyor 9 ve 10 civarında oluyor. ve referans aralıkları hep 3-12 sonuclarımı değerlendirimisiniz? gercekten cok kafam karıstı

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Op. Dr. Nuri Delikara
Op. Dr. Nuri Delikara
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Merhaba. Rakamlarla kafanızı yormayın. Gebeliği planlayıp korunmayı bıraktığınızda gebe kalamazsanız o zaman tedavi gerekebilir. Bunun dışında fsh yada amh ne işinize yarayacak. Tekrar tekrar bakılmasının sa anlamı yok. Bol şans

10 Eylül 2021 22:57
Op. Dr. Nuri Delikara
Op. Dr. Nuri Delikara Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yazar toplam 829 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hpv Aşısı ve Siğil İlişkisi Op. Dr. Nuri Delikara
Gebelik ile ilgili Op. Dr. Nuri Delikara
test sonucu Op. Dr. Nuri Delikara
Bebek pozisyonu Op. Dr. Nuri Delikara
Kadın Hastalıkları ve Doğum İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Lütfiye Rifaioğlu Müslüm Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Merve Evrensel Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Selda Bahçe Kayık Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Tülay Turan Bütün Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Fatma Özlü Akkuş Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube