Doktorsitesi.com

Tarık bey; benim sorunum anal fissür,bundan 3 sene önce şikayetlerim arttı

YO

Yas*** O***

21 Nisan 2009
Tarık bey; benim sorunum anal fissür,bundan 3 sene önce şikayetlerim arttı ve ameliyat oldum.ilk bir sene şikayet yaşamadım fakat son 6 aydır nüks etti. çok dikkat ediyorum ılık banyolar liftler,kabız önleyici ilaçlar her şeyi denedim.Artık ben bu hastalıkdan kurtulmak istiyorum,inanın bunalımdayım sürekli acı cekiyorum.henüz 28 yaşındayım ama bu hastalıkdan dolayı hiç bir şeyden tat tuz alamıyorum.,tekrar ameliyat olursam tekrarlama şansı nedir?sizden cevap bekliyorum.
2 cevap
47 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Tarık Akçal
Prof. Dr. Tarık Akçal
Genel Cerrahi
Geçmiş olsun,gerçekten insanın tadını-tuzunu bırakmayacak derecede sıkıntılı bir hastalıktır. Ancak ameliyat oldum dediğiniz için, gerçekçi bir değerlendirme yapamadım. Ameliyat sonrasında böyle bir durumun olması için ya yediğine - içtiğine dikkat etmeyen ve kabızlık dönemleri geçiren bir hasta olmalısınız; ya da yapılmış bulunan ameliyat yetersiz dir. Genellikle anal fissür nüksleri yeterli sfinkter kesisi yapılmamış hastalarda meydana gelmektedir. Bence bu safhada yapılması gereken; ano-rektal bölge ile uğraşan bir cerrahın- tercihan ilk ameliyatı yapan cerrahın dışında- sizi görmesi ve gerekli işlemleri yapmasıdır. İsterseniz bende bu işi yapabilirim. Sağlıklı günler dilerim. Dr.Tarık AKÇAL
21 Nisan 2009
YO
Tarık bey; öncelikle sorumu yanıtladığınız için çok teşekkür ederim,en yakın zamanda size geleceğim.öncelikle sizden bir ricam olacak çok şiddetli kaşıntı problemim var ılık oturma banyolarından olduğunu düşünüyorum.geceleri özellikle uyku uyutmuyor,bana kaşıntımı önceliyecek bir ilaç önerirseniz beni sevindirirsiniz.teşekkür ederim.
22 Nisan 2009