AD
Soru Sahibi
25 Ocak 2016 16:32

Stres Kaygı

Merhaba..sn.Semra hanım ben 18 yaşındayım ve benim saçımın ön tarafları hafiften dökülüyordu ve şimdi azar azar dökülüyor..yüzümde de hafiften sivilceler var ama arkadaşlarım ve ailem bana sen herşeyi büyütüyorsun diyorlar ve yüz ve saç için ilaçlar alıyorum pahalı ilaçlar doktor tavsiyeli..ilaçlardan pek fayda göremiyorum gibi me geliyor ama bi yandan da iyi gibi hissediyorum.yüzümde siyah noktada çıktı gibi .yüzüme ve saçıma çok önem veriyorum eskisi gibi aynaya pek bakamıyorum aslında büyütülcek pek fazla bişey yokmuş gibi ama bakınca değişiklikler görüyorum kendimde.ve eskisi gibi yağlı veya herşeyi yememeye başladım(çikolata yağlı yiyecek şeker tuz kullanmıyorum) uzun zamandan beri ailem bu konu hakkında bana iş boğazdan geçer yüzünü bunun için bu hale soktun eskisi gibi herşeyi yemiyorsun diyor kafana çok takıyorsun bunları dediler.ve yüzünü sabunla yıka diyolar ama ben sabunla yıkamak istemiyorum çünkü sabunun dengesi yüze uygun değil..ve bana sürekli eskiden böyle şeyler yoktu diyorlar sizce ben gerçekten herşeyi fazladan mı kafaya takıyorum psikolojik bir durum mu bu??

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Deniz Aluç, 18 yaşındasınız, henüz ergenlik döneminiz sona ermemiş olabilir. Cinsiyetinizi belirtmemişsiniz. O yüzden sadece iki cinste de görülen ortak belirtilerden bahsedeceğim. Bireysel farklılıklar olsa da genellikle 12 - 20 yaş arası ergenlik dönemi olarak kabul edilir. Bu dönemde özellikle fiziksel gelişim ve değişim ön plandadır. Ayrıca arkadaşlarla ve karşı cinsle olan etkileşim çok önemli hale gelir. Ciltte yağlanma ve sivilceler görülür. Dış görünüşünüzden memnun olmadığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan. Kendinize zaman tanıyın bir kaç yıl sonra problem olarak gördüğünüz pek çok konu kendiliğinden hallolacaktır. Temizliğinize dikkat edin, doktorunuzun tavsiyelerine uyun. Bazı şeyleri fazla kafaya taktığınızı düşünüyorsanız bir psikologla da görüşebilirsiniz. İyi günler dilerim.

26 Ocak 2016 10:32
AD
Soru Sahibi

cinsiyetim erkek ti sayın Semra hanım

26 Ocak 2016 17:02

Merhaba tekrar, Delikanlılarda bu yaşlarda karşı cins tarafından beğenilme çok önemli hale gelir. Siz de böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Saçlarınızın ve yüzünüzün başkaları tarafından nasıl göründüğü sizde endişe yaratıyor olabilir. Her şey dış görünüş demek değildir. Zekanız, kişiliğiniz de diğer insanlar için önemlidir. Daha önce de söylediklerimi tekrarlamak istemiyorum. Daha detaylı cevabı ancak karşılıklı görüşmelerle verebilirim. Çok detaylı cevaplara ihtiyaç var. Ancak bulunduğunuz yerde bir terapistle de görüşebilirsiniz.

26 Ocak 2016 17:19
Uzm. Psk. Semra Evrim
Uzm. Psk. Semra Evrim Psikoloji

Yazar toplam 37 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Selen Uludağ
Psk. Selen Uludağ Psikoloji
Psk. Melis Oluk
Psk. Melis Oluk Psikoloji
Psk. Ufuk Babacan
Psk. Ufuk Babacan Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube